Про стан патріотичного виховання в районі

trizyb1
 
 
 
УКРАЇНА
НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКА РАЙОННА РАДА
ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ 
 
 
РІШЕННЯ
 
Шоста сесія     VIІ скликання
від 27 жовтня 2016 року

 

Про стан патріотичного
виховання в районі
 
 
Заслухавши та обговоривши інформацію першого заступника голови Даниленко Н.В., про стан патріотичного виховання дітей в районі, районна рада відмічає, що в загальноосвітніх навчальних закладах району проводиться відповідна робота по формуванню у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття вірності, любові до Батьківщини, турбота про благо свого народу, готовності до виконання громадського та конституційного обов’язку із захисту національних інтересів, цілісності і незалежності України.
 
Для дієвого науково-методичного супроводу організації національно-патріотичного виховання в загальноосвітніх навчальних закладах району відділом освіти райдержадміністрації проведено напередодні нового 2016-2017 навчального року засідання методичних об'єднань, заступників директорів з виховної роботи, педагогів-організаторів, класних керівників, вчителів історії і правознавства, на яких детально опрацьовано ряд нормативно-правових документів, що регулюють виховну роботу в школах.
 
За планами виховної роботи навчальних закладів у школах району проводиться робота по організації відзначення традиційних святкових дат: Дня Незалежності, Дня Державного Прапора, Дня захисника України і українського козацтва, Дня Соборності України, Дня рідної мови, Дня пам'яті і примирення, Дня матері, Дня Конституції.
 
Організовано участь у проведенні урочисто-скорботних мітингів при відкритті дошок пошани та на фасадах шкіл загиблим героям в зоні проведення АТО.
 
Протягом року проводиться співпраця з волонтерами по наданню допомоги воїнам АТО.
 
В школах організовані куточки організаційно-просвітницьких матеріалів «За чисті душі, що злетіли в небо», проведення екскурсій до військової частини, вечори влаштування пам'яті героїв Небесної сотні.
 
Класними керівниками проводяться тематичні години спілкування та інші форми виховної роботи.
 
Згідно типових навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 27.08.2010 року № 834 зі змінами ,що внесені наказом МОН України від 29.05.2014 року № 657 на вивчення предмета «Захисту Вітчизни» в 2015-2016 навчальному році передбачено по 1, 5 тижневих години у 10 та 11 класах.
 
Практичне закріплення теоретичного матеріалу учнями відбувається під час проведення навчально-польових зборів наприкінці навчального року та проведення школами Дня цивільного захисту.
 
Вивчення даного предмета у школах району забезпечують 21 викладач.
 
У школах створено 12 кабінетів з предмету «Захисту вітчизни.
 
Протягом навчального року спільно з міським військкоматом проводились методичні заняття з викладачами предмету «Захист Вітчизни» (1 раз на квартал).
 
Для активізації військово-патріотичного виховання у загальноосвітніх навчальних закладах у 14 школах виділено години на гурткову роботу з даного напрямку.
 
На виконання Указу Президента України від 12.06.2015 року № 334/2015 «Про заходи щодо поліпшення національно-патріотичного виховання дітей та молоді», Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді, розпорядження голови райдержадміністрації від 09.07.2015 року № 303 «Про заходи щодо покращення допризовної підготовки юнаків у загальноосвітніх начальних закладах у 2015-2016 навчальному році» відділом освіти проводиться відповідна робота.
 
Видано наказ від 10.11.2015 року № 408, згідно якого у навчальних закладах району був проведений місячник оборонно-масової роботи та цивільного захисту. В ході місячника в школах проведені урочисті мітинги, лінійки, вечори, лекції, класні години, конкурси, зустрічі з ветеранами війни і військової служби, учасниками АТО, волонтерами, екскурсії в шкільні музеї, спортивні змагання, стрільба з пневматичної гвинтівки, організовано роботу загонів «Милосердя».
 
     Відповідно до ст..43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та рекомендацій постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, у справах сім’ї, молоді і спорту та соціального захисту населення, районна рада
 
 
 
ВИРІШИЛА:
1. Райдержадміністрації та Новоград-Волинському об’єднаному міському військовому комісаріату продовжувати роботу по патріотичному вихованні дітей та молоді в районі.
2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань освіти, культури, охорони здоров’я, у справах сім’ї, молоді і спорту та соціального захисту населення.
 
 
 
 
Голова районної ради                                       Д.В.Рудницький
Ви тут:Головна Проекти рішень 7 скликання 6 сесія Про стан патріотичного виховання в районі