Про роботу лісгоспу АПК та стан його лісів

trizyb1
 
 
 
УКРАЇНА
НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКА РАЙОННА РАДА
ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ 
 
 
РІШЕННЯ
 
Шоста сесія     VIІ скликання
від 27 жовтня 2016 року

 

Про роботу лісгоспу АПК та стан його лісів
 
Заслухавши та обговоривши доповідь директора ДП «Новоград-Волинський лісгосп АПК Салійчука В.В. про роботу лісгоспу АПК та стан його лісів, районна рада відмічає, що в користуванні підприємства знаходиться 12919 га. лісових угідь, поділених на 2 лісництва – Городницьке та Новоград-Волинське.                               
 
ДП Новоград-Волинським лісгоспом АПК проводиться відповідна робота щодо охорони та захисту лісу, відтворення лісових масивів та використання природних ресурсів. За весь період існування підприємства проведено робіт по лісовідновленню на загальній площі більше 1200 га., в тому числі створення лісових культур – 900 га. З них весною 2016 року посаджено 83,2 га. лісу та проведено природне поновлення на площі 10,2 га. З початку року проведено доповнення лісових культур на площі 82,4 га. Та догляд за ними – 122,4 га.
 
Посадковим матеріалом лісгосп забезпечує свої потреби в повному обсязі. В цьому році крім звичайних розсадників на відкритому ґрунті закладено 2 теплиці, для вирощування сіянців сосни звичайної. На підприємстві створена і діє лісова пожежна станція І типу на базі пожежного автомобіля ЗИЛ 131, створено необхідний запас бензину та дизпалива. Проведено повну доукомплектацію пожежного автомобіля та пунктів збереження протипожежного інвентарю при ЛПС-1 та Городницькому лісництву. При адміністративних приміщеннях лісгоспу та Городницького лісництва організовано постійне чергування лісової охорони, а у вихідні та святкові дні – чергування адміністративно-технічного персоналу. На 2016 рік створено 272 км. мінералізованих смуг та догляд за раніше створеними смугами – 261 км. Проводиться поновлення аншлагів на протипожежну та лісогосподарську тематику, роз’яснювальна робота серед населення по правилах протипожежної безпеки в лісових масивах. В поточному році встановлено 12 аншлагів та 29 інформаційних знаків, поновлені існуючі.
 
З початку року заготовлено 20471 куб. м. лісопродукції, в тому числі ділової деревини – 5188 куб. м. (25 %). До серпня місяця поточного року підприємство проводило санітарні рубки (вибіркові та суцільні), а розрахункова лісосіка на рубки головного користування була підписана 13 серпня.
 
З початку року лісгоспом реалізовано 13,6 тис. куб. м. лісопродукції на загальну суму 7,8 млн.грн. З загального обсягу реалізації – 7013 куб. м. або 52 % на суму 5,6 млн.грн., або 72 % становить експорт. Сплачено до бюджетів всіх рівнів 2,1 млн.грн., в тому числі місцевих податків 1,0 млн.грн.
 
Разом з тим, до районної ради, райдержадміністрації депутатів місцевих рад надходять скарги щодо порушень ДП «Новоград-Волинський лісгосп АПК» у веденні лісового господарства, зокрема в питаннях рубки та лісовідведення. В лісгоспі відсутні цехи з переробки лісодеревини, складські приміщення. Не проводиться повний комплекс робіт по лісокультурному виробництву.                                                                                                                                
 
   Враховуючи рекомендації постійної комісії з питань агропромислового комплексу, регулювання земельних відносин, екології та використання природних ресурсів, районна рада
 
 
 
ВИРІШИЛА:
 
1.Інформацію директора ДП «Новоград-Волинський лісгосп АПК Салійчука В.В. про роботу лісгоспу АПК та стан його лісів взяти до відома.
2. Рекомендувати ДП «Новоград-Волинський лісгосп АПК:
 
2.1. проведення рубок погоджувати з сільськими радами;
 
2.2. при здійсненні своєї діяльності дотримуватися чинного законодавства в лісовій галузі.
 
3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії з питань агропромислового комплексу, регулювання земельних відносин, екології та використання природних ресурсів.
 
 
 
 
 
Голова районної ради                                               Д.В.Рудницький
 
 
Ви тут:Головна Проекти рішень 7 скликання 6 сесія Про роботу лісгоспу АПК та стан його лісів