Про порядок та умови розподілу коштів між закладами загальної середньої освіти району на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа”.

trizyb1
 
 
 
УКРАЇНА
НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКА РАЙОННА РАДА
ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ
РІШЕННЯ
______№_________ сесія VІІ скликання
від 22 липня 2020 року

Про Порядок та умови розподілу коштів
між закладами загальної середньої освіти
на забезпечення якісної, сучасної
та доступної загальної середньої освіти
“Нова українська школа”

 

Відповідно до статей 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про освіту», Закону України «Про повну загальну середню освіту», постанови КМУ від 04.04.2018 №237 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа», враховуючи розпорядження голови районної державної адміністрації від 26.11.2019 № 247 «Про упорядкування структури Новоград-Волинської районної державної адміністрації» та рекомендації постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку, комунальної власності, транспорту та зв’язку, районна рада


ВИРІШИЛА:
1. Затвердити Про порядок та умови розподілу коштів між закладами загальної середньої освіти на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа”, що додається.
2. Відділу освіти, культури та спорту Новоград-Волинської районної державної адміністрації забезпечити дотримання Порядку, зазначеного у п.1 даного рішення.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку, комунальної власності, транспорту та зв’язку.

Заступник голови районної ради Зінаїда ЛЯХОВИЧ

Розробник проекту рішення:
Відділ освіти, культури та спорту райдержадміністрації
Відповідальна особа:
Антипчук О.А. – начальник відділу, тел. 20604

ДОДАТОК1

ПОРЯДОК ТА УМОВИ

розподілу коштів між закладами загальної середньої освіти на
забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої

освіти “Нова українська школа” у 2020 році

1. Цей Порядок та умови визначають механізм розподілу коштів між закладами загальної середньої освіти на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» (далі - кошти).
2. Кошти спрямовується на:
1) закупівлю засобів навчання та обладнання, у тому числі, комп’ютерного та сучасних меблів, для навчальних кабінетів початкової школи;
2) підвищення кваліфікації:
- директорів, заступників директорів з навчально-виховної (навчальної, виховної) роботи, до посадових обов’язків яких належать питання початкової освіти, за напрямами: організація інклюзивного навчання; впровадження діяльнісних, зокрема, ігрових, методів навчання;
- вчителів початкової школи за напрямами: здійснення формувального
оцінювання учнів; впровадження діяльнісних, зокрема, ігрових, методів
навчання; конструювання та розроблення навчальних програм; організація
інклюзивного навчання;
- асистентів вчителів початкової школи;
- вчителів іноземних мов (англійська, німецька, французька), які
навчатимуть учнів початкової школи;
3) проведення супервізії;
4) підвищення кваліфікації вчителів, які забезпечують здобуття учнями 5- 11 (12) класів закладів загальної середньої освіти, відповідно до нових методик згідно з  Концепцією “Нова українська школа” за напрямами, визначеними пунктом 15 Порядку підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 р. № 800 “Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників” (Офіційний вісник України, 2019 р., № 69, ст. 2431).
3. Закупівля засобів навчання та обладнання для навчальних кабінетів початкової школи здійснюється згідно з типовим переліком, затвердженим МОН.
Відділ освіти, культури та спорту районної державної адміністрації здійснює розподіл коштів між закладами загальної середньої освіти району відповідно до вимог постанови КМУ від 04.04.2018 №237 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» з урахуванням фактичних потреб, наданих навчальним закладами, за погодженням з постійною комісією районної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку, комунальної власності, транспорту і зв’язку.
Враховуючи відповідність площі приміщень закладів загальної середньої освіти критеріям щодо організації в них осередків для вільного розвитку творчої особистості дитини, відділ освіти, культури та спорту РДА за умови рівних попередньо створених матеріально-технічних умов у всіх закладах, може здійснювати додатковий розподіл між закладами освіт закупленого обладнання та засобів навчання.
4. Закупівля товарів, робіт і послугза рахунок субвенції здійснюється в установленому законом порядку.

Ви тут:Головна Проекти рішень 7 скликання 28 сесія Про порядок та умови розподілу коштів між закладами загальної середньої освіти району на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа”.