Про внесення змін до Регламенту роботи районної ради VІІ скликання

trizyb1

 

 
 
У К Р А Ї Н А
НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКА РАЙОННА РАДА
ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ
 
Р І Ш Е Н Н Я
 
Двадцять сьома сесія                                                            VІІ скликання
 
від 29 квітня 2020 року

 

Про внесення змін до Регламенту роботи

районної ради VІІ скликання

 

            З урахуванням постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020р. «№211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 », з метою врегулювання питання організації роботи на період карантину в Україні, керуючись статтею 43, розділом V "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", рекомендацій постійної комісії з питань регламенту, депутатської етики, законності, правопорядку та місцевого самоврядування, районна рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. 1.Внести зміни до Регламенту роботи районної ради VІІ скликання, затвердженого рішенням районної ради від 11 грудня                                                                                                         року, зокрема:

1.1.      доповнити пунктом 19.3. статтю 19 «Відкриття та ведення пленарного засідання» Главу 2 «Проведення пленарного засідання ради» розділ ІІ «Організація роботи ради» наступного змісту:
«Пункт 19.3 «Особливості організації та проведення сесій районної ради в умовах надзвичайних ситуацій та/або надзвичайного стану».

В умовах запровадження надзвичайної ситуації та/або надзвичайного стану, спричинених спалахами епідемій та пандемій, що створюють загрозу життю і здоров'ю значних верств населення та введення такого стану відповідно до законодавства на всій території України, або окремих територіях, пленарні засідання районної ради можуть проводитися в режимі відеоконференції/аудіоконференції (дистанційне засідання), крім питань що потребують таємного голосування.

        Аудіоконференція проводиться у випадках технічної неможливості проведення відеоконференції.

         До порядку денного дистанційних засідань можуть включатися виключно питання невідкладного внесення змін до районного бюджету, інші питання, щодо невідкладних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій або якнайшвидшої ліквідації особливо тяжких наслідків надзвичайних ситуацій, спричинених спалахами епідемій та пандемій чи реалізації повноважень, пов'язаних з такими обставинами, процедурні питання.

Рішення про дистанційне засідання доводиться до відома депутатів ради і населення не пізніше як за 24 години до його початку із зазначенням порядку денного та порядку відкритого доступу до трансляції дистанційного засідання районної ради.

Рішення про дистанційне засідання розміщується на офіційному веб-сайті районної ради з одночасним направленням цієї інформації та проектів рішень з супровідними документами на електронну адресу кожного депутата районної ради.

Забезпечення проведення пленарного засідання в режимі відеоконференції або аудіоконференції  здійснюється у сесійній залі Будинку рад за адресою: вул. Шевченка, 16, м. Новоград-Волинський. 

Для забезпечення проведення пленарного засідання районної ради в режимі відеоконференції або аудіоконференції у залі можуть перебувати:

  1. 1)голова районної ради та заступник голови районної ради;
  2. 2)члени лічильної комісії районної ради;
  3. 3)голова районної державної адміністрації;
  4. 4)особи, які доповідають чи інформують з питань порядку денного пленарного засідання сесії районної ради (в разі потреби);
  5. 5)працівники виконавчого апарату районної ради.

Перед відкриттям сесії в режимі відеоконференції/аудіоконференції проводиться запис депутатів, які приєдналися до участі у такому пленарному засіданні. Головуючий повідомляє про результати запису депутатів.

Сесія в режимі відеоконференції/аудіо конференції відкривається у разі, якщо для участі в ній за інформацією, наданою виконавчим апаратом районної ради, записалися більше половини депутатів від загального складу ради .

Голосування депутатів на сесії в режимі відеоконференції/аудіоконференції відбувається наступним чином:
1) головуючий називає прізвище, ім’я та по батькові депутата в алфавітному порядку;
2) депутат після озвучення його прізвища особисто здійснює голосування із зазначенням позиції "за", "проти" або "утримався". Тривалість часу голосування кожного з депутатів становить не більш як 5 секунд. У разі необхідності тривалість часу голосування може бути збільшена головуючим;
У разі, якщо з технічних причин депутат не зміг проголосувати, такому депутату повторно надається можливість проголосувати.
Після завершення голосування всіма депутатами, які беруть участь у пленарному засіданні, головуючий оголошує результати голосування за проект рішення.

Під час пленарного засідання районної ради в режимі відеоконференції або аудіоконференції обирається лічильна комісія районної ради в складі трьох депутатів. Лічільна комісія обирається радою з числа депутатів ради на підставі пропозицій Президії районної ради шляхом відкритого голосування за списком без обговорення. Лічільна комісія здійснює:

- реєстрацію депутатів районної ради;

- підрахунок голосів під час голосування. 

Запис дистанційного засідання є невід’ємною частиною протоколу засідання.

Технічне забезпечення та організація дистанційних засідань покладається на виконавчий апарат районної ради.

1.2.      доповнити абзацом другим пункт 55.13 статтю 55 «Загальні умови створення постійних комісій» Главу 2 «Постійні комісії ради» розділ ІІІ «Посадові особи та органи ради» наступного змісту:

«В умовах запровадження надзвичайної ситуації та/або надзвичайного стану, спричинених спалахами епідемій та пандемій, що створюють загрозу життю і здоров'ю значних верств населення та введення такого стану відповідно до законодавства на всій території України, або окремих територіях, засідання постійних комісій районної ради можуть проводитися в режимі відеоконференції/аудіоконференції (дистанційне засідання)».

1.3.доповнити абзацом другим пункт 58.4 статтю 58 «Правовий статус та повноваження президії Ради» Главу 3 «Президія ради» розділ ІІІ «Посадові особи та органи ради» наступного змісту:

«В умовах запровадження надзвичайної ситуації та/або надзвичайного стану, спричинених спалахами епідемій та пандемій, що створюють загрозу життю і здоров'ю значних верств населення та введення такого стану відповідно до законодавства на всій території України, або окремих територіях, засідання президії районної ради можуть проводитися в режимі відеоконференції/аудіоконференції (дистанційне засідання)».

        2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань регламенту, депутатської етики, законності, правопорядку та місцевого самоврядування.

 

 Заступник голови районної ради                                           З.М.Ляхович

Ви тут:Головна Проекти рішень 7 скликання 27 сесія Про внесення змін до Регламенту роботи районної ради VІІ скликання