Інформація про результати розгляду запитів, висловлених депутатами районної ради на 5 сесії районної ради VII скликання від 26.07.2016р.

Інформація
про результати розгляду запитів, висловлених депутатами районної ради
на 5 сесії районної ради VII скликання від 26.07.2016р.
 
          На виконання запитів до районної ради надійшли відповіді, зокрема:
 
          На запит депутата районної ради Барановського Б.О. , щодо
Незадовільного стану дороги від м.Новоград-Волинський до с.Таращанка, філія Новоград-Волинський райавтодор повідомляє, що в червні місяці поточного року виконувалися роботи по ліквідації ямковості на а/дорозі Новоград-Волинський – Курчицька Гута на відрізку від автомобільної дороги Київ-Чоп до с.Маковиці. Було ліквідовано 85 км кВ.ямковості.
     Продовжувати роботи по ліквідації ямковості не змогли, так як в липні місяці відпускався а/бетон із АБЗ ПП «Укравтомагістраль», який розташований за 150 км. Від місця проведення вище зазначених робіт.
       Обігові кошти на придбання а/бетону з інших заводів та придбання ПММ у філії відсутні.
       Філія «Новоград-Волинський райавтодор» є структурним підрозділом ДП «Житомирський облавтодор», тому роботи з ліквідації ямковості будуть виконуватися організацією при наявності коштів на виконання робіт з експлуатаційного утримання доріг та придбання ПММ у ДП «Житомирський облавтодор»
         На запит депутата районної ради Гнітецького Ю.М., щодо розміщення відходів у вигляді відпрацьованої глини в с.Майстрів , Новоград-Волинська місцева прокуратура повідомляє, що запит надісланий за належністю начальнику Державної екологічної інспекції у Житомирській області для розгляду по суті та прийняття рішення згідно вимог чинного законодавства.
       Відповідно до ст.121 Конституції України до повноважень органів прокуратури належить: підтримання державного обвинувачення в суді; представництво інтересів громадянина або держави в суді у випадках, визначених законом; нагляд за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання, досудове слідство; нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян; нагляд за додержанням прав і свобод людини і громадянина, додержанням законів з цих питань органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими і службовими особами.
         На прокуратуру, згідно ч.3 ст.2 Закону України «Про прокуратуру», не можуть покладатися функції, не передбачені Конституцією України.
         Окрім того, у відповідності до пункту 1 розділу XIII «Перехідні положення» Закону України» «Про прокуратуру», прокуратура виконує функцію нагляду за додержанням прав і свобод людини і громадянина, додержанням законів з цих питань органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими і службовими особами виключно у формі представництва інтересі громадянина або держави в суді.
         Статтею 23 Закону України «Про прокуратуру» визначено, що прокурор здійснює представництво в суді законних інтересів держави у разі порушення або загрози порушення інтересів держави, якщо захист цих інтересів не здійснює або неналежним чином здійснює орган державної влади, орган місцевого самоврядування чи інший суб’єкт владних повноважень, до компетенції якого віднесені відповідні повноваження, а також у разі відсутності такого органу.
           За таких обставин, органи прокуратури не наділені повноваженнями щодо проведення перевірок суб’єктів господарської діяльності.
Ви тут:Головна Проекти рішень 7 скликання 6 сесія Інформація про результати розгляду запитів, висловлених депутатами районної ради на 5 сесії районної ради VII скликання від 26.07.2016р.