Рішення Орепівської сільської ради "Про Положення на транспортний податок "

trizyb1 40 40
 
 
 
 Україна
 Орепівська сільська рада
                                                        Новоград-Волинського району Житомирської області                                                                      

                                                       РІШЕННЯ
Восьма сесія                                            VIІ – скликання
від 07 липня 2016 року
 
 Про Положення на транспортний податок .
 
Керуючись ст.26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні», пуктами 3 та 81 розділу І, пунктом 4 розділу ІІ « Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів України щодо Податкової реформи» від 28.12.2014 № 71-УШ, підпунктом 26 пункту 1 розділу І Закону України « Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реформи між бюджетних відносин» від 28.12.2015р. № 79-УШ, сільська рада
ВИРІШИЛА:
1. Встановити з 01.01.2017 року на території Орепівської сільської ради ставку транспортного податку у розмірі 25 000 гривень, з розрахунку на календарний рік, за кожен легковий автомобіль , що є об’єктом оподаткування.
2. Платниками податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі .
3. Об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, які використовувались до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб.см
4. Базою оподаткування є легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування відповідно до пункту 3 цього рішення.
5. Податкові повідомлення – рішення про сплату сум податку фізичними особами та відповідні платежні реквізити надсилаються платникам податку Новоград-Волинською об’єднанню державною податковою інспекцією ( далі – ОДПІ) до 1 липня звітного року. Щодо об’єктів оподаткування , придбаних протягом року , податок сплачується фізичною особою – платником починаючи з місяця , в якому виникло право власності на такий об’єкт . ОДПІ надсилає податкове повідомлення – рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.
6. Платниками податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього року подають ОДПІ декларацію за встановленою формою з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.
7. У разі переходу права власності на об’єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом звітного року податок обчислюється попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця , в якому втратив право вланості на зазначений об’єкт оподаткування, а новим власником – починаючи з місяця , в якому він набув права власності на цей об’єкт.
8. За об’єкти оподаткування , придбані протягом року, податок сплачується пропорційно кількості місяців , які залишились до кінця року, починаючи з місця, в якому проведено реалізацію транспортного засобу.
9. Податок спрачується за місцем реалізації об’єктів оподаткування. Строки сплати податку : для фізичних осіб – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення – рішення ; для юридичних осіб – авансовими внесками щоквартально до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.
10. Контроль за правильністю обчислення, повнотою та своєчасністю сплати транспортного податку здійснюються ОДПІ.
10. Секретарю Веремійчук В.О. забезпечити оприлюднення цього рішення
 11. Це рішення набирає чинності з моменту його офіційного оприлюднення.
 
 
 Сільський голова                                                     С.В.Романюк
Ви тут:Головна Документи Публічні документи Рішення Орепівської сільської ради "Про Положення на транспортний податок "