Рішення Орепівської сільської ради "Про справляння податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на 2017 рік"

Україна
 Орепівська сільська рада
Новоград-Волинського району Житомирської області                                                                      

   РІШЕННЯ
Восьма сесія                                                           VIІ – скликання
від 07 липня 2016 року
 
Про справляння податку
на нерухоме майно, відмінне
від земельної ділянки на 2017 рік.
   Керуючись статтею 26 п. 5,11 ст.59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні», статями 10,12,226 , пурктом 5 розділу ХІХ «Прикінцеві положення», пунктом 33 підрозділу 10 розділу ХХ « Перехідні положення» Податкового кодексу України із змінами , внесеними Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо Податкової реформи» від 28.12.2014 № 71-VІІІ, сільська рада
ВИРІШИЛА:
1. Встановити з 01.01.2017 року на території Орепівської сільської ради ставку податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки у наступних відсотках до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного ( податкового) року за 1 кв.метр бази оподаткування :
- для об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб – 0,5 %;
- для об’єктів нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних осіб – 0,5 %;
- для об’єктів нежитлової нерухомості, що перебувають у власності юридичних осіб – 1,0 %;
2. Платниками податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, розміщеної на території сільської ради .
3. Об’єктом оподаткування є об’єкт житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його частка.
Не є об’єктом оподаткування:
а) об’єкти житлової та нежитлової нерухомості, які перебувають у власності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, а також організацій, створених ними в установленому порядку, що повністю утримуються за рахунок відповідного державного бюджету чи місцевого бюджету і є неприбутковими (їх спільній власності);
б) будівлі дитячих будинків сімейного типу;
в) гуртожитки;
г) житлова нерухомість непридатна для проживання, в тому числі у зв’язку з аварійним станом, визнана такою згідно з рішенням сільської ради;
ґ) об’єкти житлової нерухомості, в тому числі їх частки, що належать дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа, визнаним такими відповідно до закону, дітям-інвалідам, які виховуються одинокими матерями (батьками), але не більше одного такого об’єкта на дитину;
д) об’єкти нежитлової нерухомості, які використовуються суб’єктами господарювання малого та середнього бізнесу, що провадять свою діяльність в малих архітектурних формах та на ринках;
е) будівлі промисловості, зокрема виробничі корпуси, цехи, складські приміщення промислових підприємств;
є) будівлі, споруди сільськогосподарських товаровиробників, призначені для використання безпосередньо у сільськогосподарській діяльності;
д) об’єкти житлової та нежитлової нерухомості, які перебувають у власності громадських організацій інвалідів та їх підприємств.
ж) господарські ( присадибні) будівлі – допомідні ( нежитлові) приміщення, до яких належать сараї, хліви, гаражі, літні кухні, майстерні, вбиральні, погреби, навіси, котельні, боулерні, трансформаторні підстанції тощо.
4.  Базою оподаткування є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток.
     База оподаткування об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, які перебувають у власності фізичних осіб, обчислюється контролюючим органом на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що безоплатно надаються органами державної реєстрації прав на нерухоме майно та/або на підставі оригіналів відповідних документів платника податків, зокрема документів на право власності.
       База оподаткування об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності юридичних осіб, обчислюється такими особами самостійно виходячи із загальної площі кожного окремого об’єкта оподаткування на підставі документів, що підтверджують право власності на такий об’єкт.
5. База оподаткування об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи платника податку, зменшується:
а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 60 кв. метрів;
б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – на 120 кв. метрів;
в) для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), – на 180 кв. метрів.
Таке зменшення надається один раз за кожний базовий податковий (звітний) період (рік).
6. Податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку, та відповідні платіжні реквізити, зокрема, органів місцевого самоврядування за місцезнаходженням кожного з об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, надсилаються (вручаються) платнику податку органом державної податкової служби за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) періодом (роком). Щодо новоствореного (нововведеного) об’єкта житлової та/або нежитлової нерухомості податок сплачується фізичною особою-платником починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.
7. Платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного періоду і до 20 лютого цього ж року подають до Новоград-Волинської об’єднаної державної податкової інспекції декларацію за формою , встановленою у порядку , передбаченому статтею 46 Податкового кодексу України, з розбивкою річної суми рівними частинами поквартально.
8. Подат сплачується за місцем розташування об’єкта / об’єктів оподаткування і зараховується до міського бюджету згідно з положенями Бюджетного кодексу України. Строки сплати податку:
а) фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;
б) юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.
9. Контроль за повнотою , правильністю та своєчасністю сплати податку на нерухоме майно, відмінне від землеьної ділянки здійснюється Новоград-Волинською об’єднаною державною податковою інспекцією.
10. Секретарю Веремійчук В.О. забезпечити оприлюднення цього рішення
11. Це рішення набирає чинності з моменту його офіційного оприлюднення.
 
 
 Сільський голова                                                        С.В.Романюк
Ви тут:Головна Документи Публічні документи Рішення Орепівської сільської ради "Про справляння податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на 2017 рік"