Рішення Орепівської сільської ради "Про затвердження положення „Про оренду земельних ділянок Орепівської сільської ради та порядок встановлення розмірів орендної плати за користування земельними ділянками”

trizyb1 40 40
 УКРАЇНА
 Орепівська сільська рада
 Новоград-Волинського району
 Житомирської області
 
РІШЕННЯ
Восьма сесія                                             сьомого скликання
Від «07» липня 2016 року
 
Про   затвердження  положення
„Про оренду земельних  ділянок Орепівської
сільської     ради та      порядок   встановлення
розмірів     орендної    плати за  користування
земельними ділянками”.
 
З метою збільшення надходжень до місцевого бюджету від плати за землю, відповідно до ст. ст. 12, 83, 89, 93, 96 Земельного кодексу України, Закону України “Про оренду землі”, Закону України "Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності" від 11.09.03р. № 1160-IV, Податкового кодексу України та ч. 34 п. 1 ст. 26 ”Про місцеве самоврядування в Україні”,сільська рада:
 
В И Р І Ш И Л А:
 
1. Затвердити  Положення  «Про оренду земельних  ділянок на території Орепівської сільської ради та порядок встановлення розмірів орендної плати за користування земельними ділянками” (додаток 2).
 3. Положення „Про оренду земельних  ділянок на території Орепівської сільської ради та порядок встановлення розмірів орендної плати за користування земельними  ділянками” набирає чинності з 01.01.20017 р.
 4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на спеціаліста землевпорядника сільської ради Л.В.Макарчук. та постійну комісію з питань врегулювання земельних відносин (гол. С.С.Мартинюк).
 
Сільський голова                                                      С.В.Романюк
 
 

ДОДАТОК 2

  до рішення  8сесії  7 скликання
  від  07 липня 2016 року
 
  ПОЛОЖЕННЯ
про оренду земельних ділянок  в Орепівській сільській раді
1. Загальні положення
1.1. Положення про оренду земельних ділянок по Орепівській сільській раді та порядок встановлення розмірів орендної плати за земельні ділянки, які перебувають у комунальній власності, розроблено відповідно до Конституції України, Земельного кодексу України, законів України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Податкового кодексу України, Закону України “Про оренду землі”.
1.2. Положення розроблено з метою визначення порядку справляння орендної плати за земельні ділянки в населених пунктах сільської ради та встановлення відповідальності за несвоєчасну сплату орендної плати або ухиляння від неї.
1.3. Платником орендної плати є орендар земельної ділянки.
1.4. Об'єктом оподаткування є земельна ділянка, надана в оренду.
1.5. Розмір та умови внесення орендної плати встановлюються у договорі оренди між орендодавцем (власником) і орендарем.
1.6. Орендодавцем земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності,  Орепівської сільська  рада.
1.7. Дія цього Положення поширюється на землі комунальної власності і встановлює три види орендної плати за землю:
-          сільськогосподарського призначення;
-          несільськогосподарського призначення,
-          земельні ділянки, які орендуються під житловою забудовою та дачними будинками.
1.8. Положення регламентує:
- принципи встановлення розміру орендної плати за землю;
- процедуру встановлення розміру орендної плати за землю;
- порядок внесення орендної плати за землю.
1.9. Підставою для укладання договору оренди і набуття права на оренду земельної ділянки є рішення Орепівської сільської ради.
1.10. Договір оренди землі – це договір, за яким орендодавець зобов’язаний за плату передати орендареві земельну ділянку у володіння і користування на певний строк, а орендар зобов’язаний використовувати земельну ділянку відповідно до умов договору та вимог земельного законодавства. Договір оренди землі укладається у письмовій формі і за бажанням однієї із сторін може бути посвідчений нотаріально.
1.11. Договір оренди земельної ділянки набирає чинності після досягнення домовленості з усіх істотних умов, підписання його сторонами, за згодою однієї із сторін, посвідчення у нотаріальному порядку та державної реєстрації.
1.12. Всі витрати пов’язані з оформленням та проведенням державної реєстрації несе орендар.
1.13. Всі договори оренди землі укладати в місячний термін з моменту прийняття рішення  Орепівською сільською радою щодо передачі в оренду земельної ділянки. Копія договору оренди землі у п’ятиденний термін після проведення його державної реєстрації подається в ОДПІ.
1.14. Орендована для несільськогосподарського використання земельна ділянка може за згодою орендодавця передаватись в користування іншій особі (суборенда).
1.14.1. Умови договору суборенди земельної ділянки повинні обмежуватись умовами договору оренди земельної ділянки і не суперечити йому. Термін суборенди не може перевищувати строку дії договору оренди земельної ділянки. У разі припинення або розірвання договору оренди чинність договору суборенди земельної ділянки припиняється.
1.14.2. Договір суборенди земельної ділянки підлягає державній реєстрації.
1.14.3. Плата за суборенду земельних ділянок не може перевищувати орендної плати.
    2. Принципи встановлення розмірів орендної плати за землю
2.1. Оренда землі – це засноване на договорі строкове, платне володіння і користування земельною ділянкою, необхідне орендареві для здійснення підприємницької та інших видів діяльності.
2.2.   Розмір, форма і строки внесення орендної плати за землю встановлюється за згодою сторін у договорі оренди  та на  підставі рішення  сесії Орепівської сільської  ради  (взявши до  уваги витяг з нормативно-грошової оцінки земель).
2.3. Юридичним та фізичним особам, за оренду земельних ділянок всіх видів використання подавати розрахунки орендної плати в ОДПІ щорічно в термін до 1 лютого або в п’яти денний термін з моменту реєстрації договору.
3. Порядок сплати орендної плати за землю
3.1. Орендна плата за земельні ділянки справляється виключно у грошовій формі та у строки встановлені Податковим кодексом України.
3.2. За несвоєчасну сплату орендної плати справляється пеня, яка визначається при укладанні договору у розмірі 0,3% суми недоїмки за кожний день прострочки.
4. Відповідальність за невиконання “Положення про оренду земельних ділянок у Орепівській сільській раді та порядок встановлення розмірів орендної плати за земельні ділянки”
4.1. У разі невиконання зобов’язань за договором оренди землі сторони несуть відповідальність згідно із Законом та договором.
4.2. У випадку, якщо юридичні та фізичні особи в місячний термін після прийняття рішення Орепівської сільською радою про надання в оренду земельної ділянки не уклали договір її оренди,  сільська рада розпочинає претензійно-позовну роботу щодо спонукання до вчинення певних дій, а саме укладання договору оренди землі.
5. Індексація нормативної грошової оцінки земель
5.1. Для визначення розміру орендної плати використовується нормативна грошова оцінка земельних ділянок, затверджена у встановленому законом порядку
5.2. Нормативна грошова оцінка вказується у договорі оренди та індексується щороку на коефіцієнт індексації, визначений центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин, без укладання додаткової угоди.
 
Сільський голова                                       С.В. Романюк
 
 
Ви тут:Головна Документи Публічні документи Рішення Орепівської сільської ради "Про затвердження положення „Про оренду земельних ділянок Орепівської сільської ради та порядок встановлення розмірів орендної плати за користування земельними ділянками”