Червоний Хрест України продовжує знайомити з різновидами мРНК-вакцин - Moderna та Pfizer/BioNTech (Comirnaty) від COVID-19, які сьогодні застосовують в Україні

вак

Moderna — це мРНК-вакцина, розроблена американською фармацевтичною компанією Moderna. Має кодову назву mRNA-1273 та торговельну назву Spikevax. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання.

Для формування імунітету потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів.

Вакцина Pfizer-BioNTech – це мРНК-вакцина, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Вакцину внесено до списку вакцин для екстреного використання ВООЗ і дозволено для екстреного використання у США, Великій Британії, Канаді та ЄС. У Канаді ця вакцина показала 95% ефективності у захисті від COVID-19 серед осіб віком від 16 років. Вакцина Pfizer BioNTech покликана навчити організм виробляти специфічні антитіла для знищення вірусу.

Вакцину Pfizer BioNTech від COVID-19 вводять внутрішньом’язово. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини з інтервалом у 21 день.

За інформацією Центр громадського здоров’я України.

Про векторні вакцини можна знайти інформацію за посиланням: https://cutt.ly/XQZauZq.

Джерело: https://bit.ly/3DmD2es

Ви тут:Головна Актуально про COVID-19 Червоний Хрест України продовжує знайомити з різновидами мРНК-вакцин - Moderna та Pfizer/BioNTech (Comirnaty) від COVID-19, які сьогодні застосовують в Україні