Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Економічна безбар’єрність для громад: корисні посилання

462614788 946380520854184 1216278998253690375 n

Для кожної та кожного важливо реалізовувати власне прагнення до фінансової незалежності та кар’єрного розвитку. На це право не повинні впливати ні стать, ні вік, ні соціальний статус людини – лише рівень професіоналізму та мотивація. Для цього мають бути усунуті бар’єри, з якими доводиться зіштовхуватися на ринку праці чи під час ведення власного бізнесу. Гідні та безпечні умови праці, доступні та адаптовані робочі місця, можливість перекваліфікації, фінансова підтримка малого бізнесу. Досягнення цих результатів і є метою економічної безбар’єрності.

Економічна безбар’єрність має створювати умови для розвитку фінансової незалежності людей. Цей напрямок політики Національної стратегії з безбар’єрності актуальний особливо під час війни, коли на українському ринку праці цінна кожна людина. Державні та приватні підприємства зацікавленні у залученні максимальної кількості спеціалістів. Люди, які переїздять в інші, безпечніші, міста, часто змушені змінювати робоче місце, а іноді – фах.

Ми неодноразово чули про релоковані бізнеси, які починають нове життя. Про людей, які докладають максимум зусиль, щоб здобути нову спеціальність. Але таких прикладів маю ставати значно більше. Люди з інвалідністю мають без проблем потрапляти на робоче місце та бути без проблем включеними у робочі процеси. Вік чи стать не повинні ставати приводом відмови кандидату чи кандидатці. Проєкти та бізнеси мають розростатися та створювати більше робочих місць та можливостей.

У цьому матеріалі від Проєкту SURGe - добірка корисних посилань, які стануть у пригоді тим, хто хоче дізнатись більше про економічну безбар’єрність та шляхи її реалізації. Матеріали підкажуть, як створювати безбар’єрне робоче середовище, як знайти підтримку для власного бізнесу тощо.

Бізнес без бар’єрів

За посиланням ви можете ознайомитися з різноманітними методологіями, інструментами та прикладами, як створити безбар’єрне робоче середовище.

Посилання: https://business.diia.gov.ua/business-without-barriers

Власна справа

Грантова програма для підтримки створення нового бізнесу та розвиток існуючих проєктів

Посилання: https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu

Гранти для ветеранів та їх сімей

Заявку на отримання гранту можуть подавати учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та члени їх сімей.

Посилання: https://diia.gov.ua/services/grant-dlya-veteraniv-ta-chleniv-yihnih-simej

Ваучер на навчання

Ваучер дає змогу окремим категорія громадян безоплатно підвищити кваліфікацію або отримати нову професію за затвердженим Міністерством економіки переліком.

Посилання: https://www.dcz.gov.ua/profnavch/voucher

Компенсація за облаштування робочого місця особи з інвалідністю

Програма, яка стимулює роботодавців до працевлаштування осіб з інвалідністю та створення для них гідних умов праці.

Посилання: https://diia.gov.ua/services/kompensaciya-za-oblashtuvannya-robochogo-miscya-osobi-z-invalidnistyu

Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні реалізується за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

Розробка Плану заходів із реалізації Національної стратегії на 2025–2026 роки проходить за координації Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України. Аналітичний та технічний супровід надає експертний консорціум за участю проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe Project), що фінансується Урядом Канади та впроваджується компанією Alinea International. Координація заходів відбувається у співпраці з радницею-уповноваженою Президента України з питань безбар’єрності за підтримки Уряду Великої Британії British Embassy Kyiv.

Джерело: Сайт "Децентралізція"

Ви тут:Головна Економічна безбар’єрність для громад: корисні посилання