Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Спільне засідання постійних комісій з питань регламенту, депутатської етики, законності, правопорядку та місцевого самоврядування і з питань АПК, регулювання земельних відносин, екології та використання природних ресурсів

460171514 941189414714196 7148531782959728582 n
460122119 941189184714219 4705324253709767446 n
460120374 941189474714190 8217021892970713646 n
460641675 941189238047547 7036981546384697096 n

Відбулося спільне засідання постійних комісій з питань регламенту, депутатської етики, законності, правопорядку та місцевого самоврядування і з питань АПК, регулювання земельних відносин, екології та використання природних ресурсів під головуванням заступника голови комісії Наталії Козел.

У засіданнях комісії взяли участь голова районної ради Артур Загривий, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Руслан Лавренчук, начальник районної військової адміністрації Іван Туровський, перший заступник начальника районної військової адміністрації Юрій Оханський, заступник начальника районної військової адміністрації Олег Зубовський.

Члени комісії опрацювали 13 питань порядку денного. Розглянули перші два питання, одне з яких стосувалося змін у складі депутатів районної ради. За інформацією голови Звягельської районної виборчої комісії, до Звягельської районної ради будуть обрані чотири нових депутати. Також було обрано нового заступника голови постійної комісії з питань АПК, регулювання земельних відносин, екології та використання природних ресурсів.

Детально зупинилися на питанні про стан впровадження освітньої реформи на території Звягельського району. Депутати слухали начальника відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту управління соціально-економічного розвитку території районної військової адміністрації Оксану Морозову. Вона зазначила, що в Україні триває реформа «Нова українська школа», частиною якої є трансформація системи старшої середньої освіти та створення мережі закладів профільної середньої освіти. З 65 навчальних закладів, які стануть профільними ліцеями у Житомирській області, 7 буде створено на території Звягельського району, зокрема у Баранівській, Барашівській, Городницькій, Довбиській, Звягельській та Ємільчинській громадах. Члени комісії детально обговорили дане питання і вирішили винести його на розгляд сесії районної ради.

Також розглянули питання про внесення змін до регламенту Звягельської районної ради, щодо відеофіксації засідань комісій та сесій районної ради. А також обговорили зміни до списку присяжних Баранівського суду.

Окремо було заслухано звіти депутатів, які перебували у відрядженнях за кордоном, з акцентом на їхні рекомендації та досвід.

Депутати також активно обговорювали виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії». Питання щодо виконання цих законів викликало жваву дискусію, зокрема щодо необхідності подальшого перейменування деяких вулиць та населених пунктів.

Не менш активним було обговорення звернення депутатів районної ради щодо відновлення бойових чергувань вогневих мобільних груп для підвищення безпеки у районі. Пропозиції депутатів були підтримані, питання безпеки залишається на першому плані.

На порядку денному були розглянуті всі питання, і всі вони рекомендовані до винесення на розгляд 23 чергової сесії районної ради, що відбудеться найближчим часом.

Відеофіксація даного засідання за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=YeiUHqjjYCU

Ви тут:Головна Спільне засідання постійних комісій з питань регламенту, депутатської етики, законності, правопорядку та місцевого самоврядування і з питань АПК, регулювання земельних відносин, екології та використання природних ресурсів