Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Уряд запускає механізм державної підтримки проєктів із значними інвестиціями

432420589 790569249771039 5413306907536340058 n

Уряд запускає механізм державної підтримки інвестиційних проєктів із значними інвестиціями. Так, Кабінет Міністрів ухвалив порядок надання компенсації вартості збудованих заявником/інвестором зі значними інвестиціями об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури та компенсації витрат на підключення та приєднання до інженерно-транспортних мереж, необхідних для реалізації проєкту. Це останній нормативний акт, необхідний для запуску підтримки інвесторів. Рішення було ухвалене на засіданні Уряду 15 березня. 

“Залучення інвестицій в економіку - ключова умова для відбудови та розвитку країни. Сьогодні ми ухвалили останній нормативний документ, необхідний для запуску механізму державної підтримки проєктів зі значними інвестиціями. Інвестори, які готові реалізувати в Україні проєкти вартістю від 12 млн євро, отримають від нас максимальне сприяння та підтримку у вигляді супроводу, податкових та митних пільг, компенсації витрат вартості збудованих об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури або підключення до інженерно-транспортних мереж тощо. Цього року ми заклали в бюджет на підтримку таких інвесторів 3 млрд грн”, - прокоментувала Перший віцепрем’єр-міністр України - Міністр економіки Юлія Свириденко.

Отримати державну підтримку зможуть інвестори, які планують реалізувати в Україні проєкт вартістю від 12 млн євро, тривалістю реалізації до 5 років у сферах переробної промисловості, видобутку корисних копалин для подальшої переробки чи збагачення, транспорту, логістики, освіти, наукової діяльності, охорони здоров'я, поводження з відходами, мистецтва, культури, туризму, спорту, електронних комунікацій.

Наданню державної підтримки для реалізації інвестиційного проєкту із значними інвестиціями передує:

- подання заявником (юридичною особою - резидентом або нерезидентом) до Мінекономіки заявки разом із відповідними документами на оцінку проєкту із значними інвестиціями; 

- проведення Мінекономіки оцінки інвестиційного проєкту та надання висновку про доцільність/недоцільність його реалізації та укладення спеціального інвестиційного договору або відмову в укладенні;

- укладення спеціального інвестиційного договору, сторонами якого є Кабінет Міністрів, орган місцевого самоврядування (якщо державна підтримка надається таким органом для реалізації проєкту із значними інвестиціями), інвестор із значними інвестиціями та заявник.

Для супроводу у підготовці та реалізації інвестиційного проєкту зі значними інвестиціями заявник має звернутись до UkraineInvest за інформаційною та консультативною допомогою.  

Інвестори можуть отримати від держави декілька видів підтримки, які складають до 30% від суми інвестиційного проєкту із значними інвестиціями. Зокрема:

- переважне право користування земельними ділянками державної або комунальної власності;

- компенсацію витрат на будівництво об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури та витрат на підключення до інженерно-транспортних мереж;

- податкові пільги;

- безмитне ввезення необхідного обладнання;

- звільнення від відшкодування втрат лісогосподарського виробництва.

Проєкти мають передбачати будівництво, модернізацію, технічне або технологічне переоснащення відповідних об'єктів інвестування та створення нових робочих місць. Інвестору потрібно створити принаймні: 

- 10 нових робочих місць із заробітною платою щонайменше на 50% вищою за середню зарплату в регіоні за таким же видом діяльності; 

- або 30 нових робочих місць із зарплатою щонайменше на 30% вищою за середню зарплату в регіоні за таким же видом діяльності;

- або 50 нових робочих місць  із зарплатою щонайменше на 15% вищою за середню зарплату в регіоні за таким же видом діяльності.

Джерело: Міністерство економіки України 

Ви тут:Головна Уряд запускає механізм державної підтримки проєктів із значними інвестиціями