Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

6 безоплатних обстежень для раннього виявлення онкозахворювань

387211529 715265023973304 9102336295115466797 n

В успішному лікуванні онкологічних захворювань ключову роль відіграє їх раннє виявлення. У Програму медичних гарантій входить шість досліджень, які дозволяють виявити онкологію на ранніх стадіях. Це такі пакети послуг:

-        мамографія — обстеження молочних залоз;

-        гістероскопія — обстеження матки;

-        езофагогастродуоденоскопія (гастроскопія) — обстеження стравохода і шлунка;

-        колоноскопія — обстеження товстого кишківника;

-        цистоскопія — обстеження сечового міхура;

-        бронхоскопія — обстеження трахеї та бронхів.

Доцільність обстеження визначає лікар і за потреби створює направлення. За направленням лікаря, з яким укладена декларація, або за направленням лікуючого лікаря обстеження є безоплатним. Під час направлення на дослідження з раннього виявлення онко лікар керується критерієм віку пацієнтів, оскільки з віком ризики зростають:

-        мамографію призначають від 40 років;

-        гістероскопію — від 50 років;

-        гастроскопію — від 50 років;

-        колоноскопію — від 40 років;

-        цистоскопію — від 50 років;

-        бронхоскопію — від 50 років.

Пацієнти такого віку з направленням від лікаря можуть пройти дослідження безоплатно в медичних закладах, які мають договори з НСЗУ за відповідними напрямами.

Якщо людина не досягла зазначеного віку, але потребує дослідження з ранньої діагностики онко і має направлення від лікаря, то пройти обстеження можна в медичних закладах, які надають послуги за пакетом “Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах”. Але потрібно дізнатися, чи є у такій лікарні необхідне обладнання.

Якщо пацієнт хоче пройти певні дослідження самостійно, не маючи на це рекомендацій лікаря, він може зробити це за власні гроші та оплатити обстеження офіційно в лікарні.

На сайті НСЗУ відкрийте розділ “Е-дані” та оберіть “Аналітичні панелі (дашборди)”. Далі відкрийте дашборд “Укладені договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій” https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pmg-contracts. На третій сторінці у полі фільтрів оберіть область або населений пункт, а в “Групі послуг” – один із пакетів: “Мамографія”, “Гістероскопія”, “Езофагогастродуоденоскопія”, “Колоноскопія”, “Цистоскопія”, “Бронхоскопія”. Дашборд покаже всі заклади, які мають договір на пакет, а також їх контакти.

Якщо не має можливості скористатися пошуком через дашборд, зателефонуйте до контакт-центру за номером 16-77. Оператор підкаже найближчий медзаклад із договором.

Незалежно від форми власності лікарні, яка має відповідний договір з НСЗУ, пацієнт або пацієнтка з направленням отримають безоплатно такі послуги:

-        консультацію лікаря;

-        безпосередньо дослідження (мамографію, цистоскопію або інше з шести вказаних вище);

-        аналіз і опис результатів.

Повний перелік послуг – на сайті НСЗУ в розділі “Вимоги ПМГ 2023” https://contracting.nszu.gov.ua/.../kontr.../vimogi-pmg-2023 (п. 21-24, 27, 31).

Читайте більше за посиланням — https://nszu.gov.ua/.../yaki-obstezhennya-dlya-rannoyi...

НСЗУ Національна служба здоров'я України

Ви тут:Головна 6 безоплатних обстежень для раннього виявлення онкозахворювань