Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

14 вересня відбулась 17-та сесія Звягельської районної ради

378992391 702263988606741 7476355275835163219 n
379001359 702264085273398 1235866181320908940 n
378708938 843289700528009 2371890661570732722 n

Сьогодні, 14 вересня, відбулась 17-та сесія Звягельської районної ради.

Перед початком роботи, депутати вшанували хвилиною мовчання усіх, хто віддав своє життя за Україну у війні з росією.

Далі голова районної ради Артур Загривий разом з начальником районної військової адміністрації Іваном Туровським вручили відзнаки району « За заслуги перед Звягельським районом» рідним загиблих захисників України.

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України посмертно нагородили жителів Барашівської громади:

Ковальчука Аркадія Васильовича;

Марченка Сергія Миколайовича;

Косякевича Андрія Олександровича.

Далі депутати районної ради перейшли до розгляду 15-ти питань порядку денного чергової сесії.

Першим питання, що розглянули, була інформація голови Звягельської районної виборчої комісії. До фракції «Слуга народу» включили нового депутата – Наталію Козел. Голова районної ради Артур Загривий вручив новообраному депутату Звягельської районної ради посвідчення та значок депутата районної ради. Козел Наталія Миколаївна склала присягу депутата Звягельської районної ради

Депутатами було розглянуто ряд питань порядку денного. Більш детально зупинились на питаннях:

- про підготовку установ та організацій до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 рр. на території Звягельського району. Це є важливим питанням для забезпечення нормальної функціональності та безпеки протягом всього періоду. Депутати заслухали інформацію про підготовку всіх територіальних громад до осінньо-зимового періоду та план підготовки на період 2023-2024 рр.;

- про стан цивільного захисту населення в районі. Дане питання під час війни є надзвичайно важливим. Обговорили законодавство у сфері цивільного захисту, оповіщення у Звягельському районі, стан укриття населення та забезпечення засобами ЗІЗ, радіаційний та хімічний захист, ліквідацію наслідків НС, стан сил і засобів для ліквідації НС та стан навчання населення заходам безпеки. Було рекомендовано міським, сільським, селищним радам Звягельського району: ввести доскладу виконавчих комітетів селищних, сільських рад посади з питань цивільного захисту населення; активізувати роботу навчання жителів громад заходам безпеки; спільно з ОСББ облаштувати та почати будівництво найпростіших укриттів у багатоквартирних будинках; стимулювати індивідуальне будівництво укритів – силами власників та інше.

Також розглянули ряд питань комунальної власності та затвердили положення про відрядження депутатів Звягельської районної ради закордон.

В кінці депутати розглянули звернення до Президента України щодо недопущення вилучення з доходів місцевих бюджетів «військового» ПДФО.

Результати поіменного голосування розміщені на офіційному сайті районної ради у рубриці «Документи – Результати поіменного голосування». Усі прийняті рішення, після їх підписання, будуть оприлюднені у рубриці «Документи – Рішення».

Ви тут:Головна 14 вересня відбулась 17-та сесія Звягельської районної ради