Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Доступне Протезування: За протез платити НЕ потрібно

photo 2023 08 21 14 16 03 1024x1024

Україна крокує до побудови суспільства рівних можливостей, де кожен громадянин має право на мобільність та комфорт, незалежно від фінансового стану. Одне з найпоширеніших запитань щодо протезування в Україні – його вартість. Однак сьогодні це питання отримує відповідь від держави: за протези платити НЕ потрібно.

Аби повноцінно жити та активно долучатися до суспільного життя, не потрібно збирати кошти та їхати за кордон. Кожна людина, яка потребує встановлення протеза в Україні, може розраховувати на підтримку держави. Також держава покриває вартість якісного обслуговування та ремонту протезних виробів.

Особливу увагу уряд приділяє військовослужбовцям і правоохоронцям, ветеранам, а також цивільним громадянам, які постраждали від війни. Для військових сума компенсації втричі вища у порівнянні з цивільними. Зараз максимальна компенсація вартості протеза становить 2 млн грн. Держава також встановлює граничну вартість для різних типів протезів.

Процес визначення типу протеза здійснюється військово-лікарською комісією або протезним підприємством. Окрім того, наголошується на тому, що безоплатне протезування – це право усіх громадян, включаючи дітей з інвалідністю та осіб з порушеннями опорно-рухового апарату.

Держава Україна віддає перевагу різним видам протезів, забезпечуючи військовослужбовців як механічними, так і електричними протезами. Прагнучи до створення країни рівних можливостей, Міністерство соціальної політики України активно реалізує програму “Доступне протезування”.

Ви тут:Головна Доступне Протезування: За протез платити НЕ потрібно