Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

26 квітня – День Чорнобильської трагедії

343782753 1350341748888619 8822830353916879654 n
343731510 764511385345289 7616940061706029520 n
Шановні жителі Звягельського району!
26 квітня – День Чорнобильської трагедії і Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф.
Минуло 37 років, як сталася найбільша техногенна аварія в історії людства – з різницею у дві секунди відбулись два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської атомної електростанції.
Сьогодні до вшанування подвигу тих, хто ціною власного життя рятували людство від радіації, долучився голова Звягельської районної ради Артур Загривий, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Руслан Лавренчук та депутати районної ради Леонід Левчишин, Микола Гриценко, Василь Ювхимович.
 Біля пам’ятного знаку жертвам Чорнобиля у місті Звягелі очільник районної ради разом з головою Звягельської міської ради Миколою Боровцем в знак пам'яті про трагічну подію вшанували загиблих хвилиною мовчання та висловили щиру вдячність ліквідаторам ЧАЕС.
Нині, у 2023 році з початком повномасштабного вторгнення, ми маємо знову стояти на охороні всього світу від катастрофи. Адже, російські окупанти, у перший день війни захопили Чорнобильську атомну електростанцію, взяли в полон захисників ЧАЕС та вивезли частину її обладнання. Але завдяки героїзму і мужності працівників атомної станції та нашим захисникам вдалося не допустити ще одної трагедії.
Ми маємо завжди пам’ятати про страшний квітень 86-го року та вшановувати цей день. Заради тих, хто віддав своє життя, здоров’я та молодість задля порятунку мільйонів життів, порятунку рідної землі та світу.
То не зорі, небо там навпіл
Чорним димом, згарищем палало
Атом з Прип’яті розжарений летів,
Все живе із болем помирало …
(Юлія Хандожинська «Чорнобиль»)
Ви тут:Головна 26 квітня – День Чорнобильської трагедії