Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Продовження децентралізації: фокус на підвищенні стандартів прозорості, захищеності та підзвітності місцевого самоврядування

detsentralizatsiya

Продовження децентралізації: фокус на підвищенні стандартів прозорості, захищеності та підзвітності місцевого самоврядування

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України в співпраці з Парламентом, органами місцевого самоврядування (ОМС) та громадськістю продовжить реалізацію реформи децентралізації.

Пріоритетні завдання для продовження реформи місцевого самоврядування (децентралізації) обговорили представники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Офісу Президента України, Представництва Європейського Союзу в Україні, Посольства Німеччини та Посольства Данії в Україні.

«Попри успішність децентралізації в Україні, маємо низку системних нерозв`язаних питань. Зокрема, на законодавчому рівні відсутній дієвий та незалежний механізм нагляду за конституційністю та законністю рішень органів місцевого самоврядування», – сказала Олександра Азархіна, заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

За її словами, відповіддю на це може стати створення в Україні інституцій префектурного типу. Це слугуватиме посиленню законності рішень на місцях.

 «Інший напрям — вдосконалення служби в ОМС і її гармонізації з положеннями державної служби. Йдеться про створення інструментів захисту інтересів працівників на рівні місцевого самоврядування. Важливою складовою впровадження реформи децентралізації є підтримка наших партнерів. Це стосується як законодавчих змін, так і проєктів та ініціатив. Зокрема, наразі спільно з донорами працюємо над запуском Офісів підтримки реформ на рівні ОМС. Це відкриє для громад прямий доступ до кращих світових практик та стандартів у сфері місцевого самоврядування», — зазначила Олександра Азархіна.

Джерело: Житомирська ОДА

Ви тут:Головна Продовження децентралізації: фокус на підвищенні стандартів прозорості, захищеності та підзвітності місцевого самоврядування