Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

На постійній комісії районної ради розглянули звернення від ДП «Новоград-Волинський лісгосп АПК»

639ae0ce50eeb029245550

6 січня 2023 року на засіданні постійної комісії районної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку, комунальної власності, транспорту та зв’язку розглянули питання про недопущення прийняття законопроєкту «Про особливості управління об'єктами державної власності в лісовій галузі та порядок утворення та діяльності спеціалізованого державного лісогосподарського акціонерного товариства «Ліси України».

Із відповідним клопотанням до районної ради звернулося ДП «Новоград-Волинський лісгосп АПК», яке є одним із дочірніх підприємств Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс». Загалом, ЖОКАП «Житомироблагроліс» об’єднує 10 лісогосподарських підприємств області, яким передано в постійне користування 300 тис. га земель лісового фонду, що складає 28% від загального лісового фонду області. Разом з тим, ці лісогосподарські підприємства є об’єктами спільної комунальної власності територіальних громад сіл, селищ міст Житомирської області та перебувають в управлінні Житомирської обласної ради.

Головний лісничий Леонід Костенко та юрисконсульт Анна Каленюк ознайомили присутніх з основними аспектами зазначеного законопроєкту, зокрема, нормами якого передбачено перехід земельних ділянок та лісів на землях комунальної власності, що перебувають відповідно до діючого законодавства в постійному користуванні комунальних лісогосподарських підприємств, до сфери управління державної власності в особі публічного акціонерного товариства «Ліси України». Це матиме наслідки позбавлення територіальних громад сіл, селищ Житомирської області права розпорядження таким майном.

Крім того, місцеві ради будуть позбавлені будь-якої можливості впливати на розвиток лісової галузі на місцях, не зможуть виконувати передбачені Законом України «Про охорону навколишнього природного середовища» функції по реалізації екологічної політики України та охороні навколишнього природнього середовища на своїй території.

Прийняття цього законопроєкту негативно вплине на роботу всього комунального лісогосподарського комплексу України, який на теперішній складний період для всієї країни є одним з найбільших платоспроможних комунальних підприємств, який сплачує податки до бюджетів всіх рівнів, підтримує оборону країни, забезпечує підприємства, які обслуговують заклади соціальної сфери лісопродукцією за доступними цінами.

Відтак, за результатами обговорення, члени постійної комісії вирішили звернутися до Житомирської обласної ради з проханням направити звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України про недопущення прийняття законопроєкту «Про особливості управління об'єктами державної власності в лісовій галузі та порядок утворення та діяльності спеціалізованого державного лісогосподарського акціонерного товариства «Ліси України».

Ви тут:Головна На постійній комісії районної ради розглянули звернення від ДП «Новоград-Волинський лісгосп АПК»