Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

ЗВІТ голови Новоград-Волинської районної ради Артура ЗАГРИВОГО про роботу за період з грудня 2021 року по грудень 2022 року

317839981 686027472893061 6844046690466799708 n

Цей рік є непростим, адже повномасштабна війна внесла свої корективи у роботу органів місцевого самоврядування. Ми зіштовхнулися із викликами, які були пов’язані як із необхідністю оперативної організації оборони своїх території, так і потоком внутрішньо переміщених осіб, які масово почали виїжджати у західні регіони з міст, де ведуться активні бойові дії. 

Проте, завдяки  системній співпраці та постійній комунікації районної ради, районної військової адміністрації, голів територіальних громад району ми доклали максимум зусиль, щоб мобілізувати свої ресурси для реалізації нових завдань, які постали перед нами.

Вже понад 9 місяців ми гідно протистоїмо російським окупантам та демонструємо свою незламність всьому світові. І попри цей складний час з упевненістю можу сказати, що у нашому районі відбулося чимало змін та подій. Відтак, акценти цьогорічних підсумків будуть стосуватися в першу чергу війни, допомоги армії та внутрішньо переміщеним особам, а також дерусифікації.

День повномасштабного вторгнення

З перших днів повномасштабного вторгнення російських військ на територію України не залежно від посад і статусів всі ми почали працювати на перемогу. Особисто я перебував на робочому місці у режимі 24/7. Координував дії різних служб, допомагав максимально забезпечити наявні потреби військових, територіальної оборони, добровольчих формувань.

24 лютого зібрав депутатський корпус для окреслення плану та координації подальших дій в умовах воєнного стану. Ініціював проведення позачергової сесії районної ради. І вже 25 лютого на сесії депутати внесли зміни до Програми матеріально-технічної підтримки підрозділів територіальної оборони на території Новоград-Волинського району та до районного бюджету на 2022 рік. Відтак, ми одні з перших виділили кошти з районного бюджету на організацію місцевої територіальної оборони та добровольчих формувань. Тим самим оперативно відреагувавши на потреби фінансового забезпечення заходів із захисту безпеки населення району.

Допомога військовим

Підтримка військових – найважливіше завдання сьогодні для нас усіх. Тож, значну увагу було приділено питанням, які пов’язані зі сприянням обороні України. А саме: матеріально-технічному забезпеченню та розміщенню військових частин місцевого гарнізону, які стоять на захисті територіальної цілісності та незалежності України на передовій.

У червні провів засідання Координаційної ради при голові районної ради, де запропонував головам територіальних громад району спільно придбати квадрокоптери для однієї з військових частин місцевого гарнізону, яка боронить Україну на одному з найгарячіших напрямків фронту.  Дякую всім, хто продемонстрував згуртованість у допомозі нашим захисникам. Завдяки спільним зусиллям наші воїни зможуть ще більш ефективно виявляти та знищувати ворожу техніку, позиції та самих окупантів. І разом з тим швидше гнати ворога з української землі.

Традиційно, напередодні Дня захисників і захисниць України відвідав військових на передовій. Цьогоріч разом з начальником районної військової адміністрації ознайомилися з оперативною обстановкою в зоні відповідальності наших підрозділів в місті Бахмут Донецькій області. Вручили військовослужбовцям відзнаки «За заслуги перед Новоград-Волинським районом» та відвезли необхідні продукти харчування.

Продовжуємо підтримувати Збройні Сили України і надалі.

Допомога ВПО

Російсько-українська війна змусила багатьох людей вимушено покинути свої домівки, щоб врятувати життя. Для внутрішньо переміщених осіб із зони активних бойових дій та тимчасово окупованих територій України прихистком став і Новоград-Волинський район.

На початку березня особисто зустрічав евакуйованих жителів міста Макарів, що на Київщині. Переважно це були жінки і діти. Розпорядився терміново забезпечити їх транспортування та зібрати продукти харчування. Завдячуючи депутату районної ради, директору ДНЗ «Новоград-Волинське вище професійного училище» Миколі Паламарчуку людей було розміщено у гуртожитку.

Тоді виникла ідея створити гуманітарний пункт допомоги для внутрішньо переміщених осіб та малозабезпечених жителів району. Підписали Меморандум про співпрацю між районною радою та Благодійним фондом «Нехай твоє серце б’ється». Відтак, протягом року в рамках цієї ініціативи у Новограді-Волинському діють пункти гуманітарної допомоги для тих, хто потребує найпростіших побутових речей, одягу та взуття, а також продуктів харчування і засобів гігієни.

Крім того, у рамках співпраці гуманітарну допомогу (продукти харчування, медикаменти, засоби гігієни) доставляли у населені пункти, які тривалий час були в окупації та найбільше постраждали від російського вторгнення. Тим самим, підтримуючи наших українців, які на власні очі бачили усі жахіття цієї війни.

Перейменування району у Звягельський

Знаменною подією 2022 року стало відновлення історичної назви міста Звягель. 16 листопада Верховна Рада України ухвалила історичне рішення, проголосувавши за повернення назви Звягель місту Новограду-Волинському та підтримавши перейменування району у Звягельський.

Цій події передували кропітка робота та ряд процедурних рішень.

На 8-й сесії районної ради було ініційовано питання про перейменування Новоград-Волинського району у Звягельський шляхом проведення громадських слухань. Відповідне рішення підтримали 24 депутати.

На 9-й сесії було створено робочу групу, якій доручили провести громадські слухання. За це рішення проголосувало 26 депутатів.

Головою ініціативних груп з відновлення історичної назви міста та перейменування району був депутат районної ради Віктор Гончарук. Також він очолив робочу групу у районній раді. На жаль, ми втратили Віктора Васильовича в боях за Україну.

За повернення районному центру історичної назви Звягель депутати міської ради проголосували на сесії 16 червня.

Рішення «Про пропозицію перейменування Новоград-Волинського району у Звягельський» депутати районної ради ухвалили 29-ма голосами на 12-й сесії, яка відбулася 23 червня.

Дякую усім, хто ініціював, долучився та підтримав повернення історичної справедливості: ініціативній та робочій групам, депутатам районної, міської та обласної рад, жителям міста та району. Ми повернули свої історичні корені та залишили у минулому назву, яку нам було насаджено російською імперією за часів правління Катерини ІІ.

Робота депутатів та виконавчого апарату районної ради

Основною формою ухвалення рішень районною радою є проведення засідань ради. Так, протягом звітного періоду було проведено 5 сесій, з яких 1 позачергова, на яких ухвалено 69 рішень.

Відповідно до плану роботи районної ради відбулося:

- 5 засідань президії,

- 8 засідань постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку, комунальної власності, транспорту та зв’язку,

- 5 засідань постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров'я у справах сім'ї, молоді і спорту та соціального захисту населення,

- 4 засідання постійної комісії з питань АПК, регулювання земельних відносин, екології та використання природних ресурсів,

- 5 засідань постійної комісії з питань регламенту, депутатської етики, законності, правопорядку та місцевого самоврядування.

На 12-й сесії депутати внесли зміни до рішення районної ради від 21.12.2021 №134 «Про затвердження Положення про порядок та умови надання громадянам разової грошової допомоги». Зокрема, врегулювавши механізм надання такої допомоги членам добровільних формувань.

Крім того, було прийнято ряд звернень депутатів районної ради: щодо визнання злочинних дій російської федерації, що тривають на території України з 24 лютого 2022 року, геноцидом української нації; щодо необхідності припинення діяльності на території України російської православної церкви в особі УПЦ (МП); до вірних православних парафіян Московського патріархату щодо єднання з Помісною Православною Церквою України; до білоруського народу.

Діяльність голови та депутатського корпусу районної ради була максимально відкритою, адже здійснювалося постійне інформування мешканців району про прийняті районною радою рішення, події, заходи та багато іншого.

За звітний період в районній раді зареєстровано 234 документи по вхідній документації. Всі вони були опрацьовані у визначені терміни. Також було підготовлено і відправлено 123 вихідних документи.

За цей період було видано 77 розпоряджень, з них – 49 із кадрових питань (особового складу) та 28 з основної діяльності.

Надзвичайно важливою ланкою діяльності районної ради і виконавчого апарату є робота зі зверненнями громадян. Визначено дні прийому головою районної ради. Фактично ж прийом громадян проводиться щоденно.

В основному звернення стосувалися виділення матеріальної допомоги громадянам. Спільно з територіальними громадами та депутатами районної ради питання вирішувалися позитивно.

 

Підсумовуючи, хочу наголосити на тому, що всі здобутки є результатом нашої спільної роботи. 2022 рік запам’ятається кожному з нас як період нових викликів, напруженої праці та проведеної плідної роботи заради перемоги і майбутнього розвитку району. Ми ставимо перед собою нові завдання, вирішити які можливо лише спільно. Для районної ради у своїх майбутніх діях пріоритетними залишаються інтереси жителів району та дієва підтримка військових частин місцевого гарнізону, сил територіальної оборони і добровольчих формувань.

Щиро вдячний за співпрацю та взаєморозуміння керівництву районної військової адміністрації та територіальних громад району, депутатам районної та обласної рад, працівникам виконавчого апарату районної ради. В єдності – наша сила.

Дякую військовим, які стримують ворога, підприємцям та волонтерам, які завжди готові простягнути руку допомоги, а також працівникам усіх сфер життєзабезпечення району.

Зичу нам усім миру, злагоди та нових звершень.

Разом ми переможемо! Слава Україні!

Ви тут:Головна ЗВІТ голови Новоград-Волинської районної ради Артура ЗАГРИВОГО про роботу за період з грудня 2021 року по грудень 2022 року