Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Презентували результати дослідження потреб внутрішньо переміщених осіб (жінок), які проживають в селах та селищах Новоград-Волинського району

316108698 1305417823592562 963336779164475653 n
316282935 538845928255429 2985644462748287259 n
316141339 1097285730976127 3301120878479728384 n

22 листопада 2022 року в Idea-Hub Новоград-Волинського міського Палацу культури імені Лесі Українки презентували результати дослідження потреб жінок з числа ВПО, які проживають у сільських та селищних територіальних громадах Новоград-Волинського району.

Захід відбувся за участі голови районної ради Артура Загривого, голови районної депутатської групи з гендерних питань (ДГГП) «Рівні можливості» Наталії Нагорної, регіональної координаторки БФ «Нехай твоє серце б’ється» Катерини Особи, першого заступника начальника районної військової адміністрації Юрія Оханського, заступниці міського голови Наталії Борис, членкинь районної ДГГП «Рівні можливості», старост територіальних округів, керівників та працівників галузі соціального захисту районної військової адміністрації і територіальних громад району.  

Модератор зустрічі, голова районної депутатської групи з гендерних питань (ДГГП) «Рівні можливості» Наталія Нагорна ознайомила учасників з метою, методами та завданнями дослідження, яке було проведено у жовтні-листопаді БФ «Нехай твоє серце б’ється» спільно з Новоград-Волинською районною ДГГП «Рівні можливості» за підтримки Українського жіночого фонду.

Наталія Нагорна зазначила, що «наразі переважна кількість внутрішньо переміщених осіб – жінки, тому ця категорія населення потребує особливої уваги. Відтак, за допомогою методу фокус-груп у поєднанні з анкетуванням було визначено і проаналізовано потреби внутрішньо переміщених жінок, а також послуги які їм надаються та рівень задоволеності цими послугами. Зокрема, увагу було зосереджено на питаннях житлового і фінансового забезпечення, працевлаштування, отримання соціальних, освітніх, медичних послуг, правової допомоги, психологічної підтримки жінок ВПО».

Під час зустрічі говорили про стале партнерство на рівні влади в напрямку допомоги жінкам ВПО, можливі найраціональніші шляхи розв’язання їх потреб та актуальність дослідження в подальшому прийнятті відповідних рішень і програм підтримки.

«Передусім результати дослідження є важливими для тих місцевих громад, які налічують найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб. Отримавши аналіз поточного стану, вони зможуть більш ефективніше налагоджувати соціальну згуртованість та розвиток громади»зазначив голова районної ради Артур Загривий, а також подякував за плідну співпрацю депутатської групи та благодійного фонду, приділення уваги соціально важливому питанню і реагуванню на актуальні виклики сьогодення.

Під час заходу статистичні дані дослідження презентувала регіональна координаторка БФ «Нехай твоє серце б’ється» Катерина Особа. Напрацюваннями за результатами проведених фокус-груп поділилися членкиня районної ДГГП «Рівні можливості», начальниця відділу освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури і туризму Ярунської сільської ради  Зінаїда Ляхович та староста Пилиповецького старостинського округу Новоград-Волинської міської територіальної громади Надія Панфелюк.

Подібні соціологічні дослідження є надзвичайно важливими і корисними як для представників органів місцевого самоврядування, так і для тих експертів, хто займається роботою з ВПО, оскільки такі зрізи дозволяють тримати руку на пульсі та оперативно реагувати на актуальні потреби і проблеми цієї категорії населення.

Ви тут:Головна Презентували результати дослідження потреб внутрішньо переміщених осіб (жінок), які проживають в селах та селищах Новоград-Волинського району