Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Зона видимості пішохода на дорозі

314370111 497062049126937 7198126795252448164 n

Недостатня видимість пішоходів в темний час доби сприяє тому, що водії не мають змоги своєчасно побачити їх на достатній відстані для зниження швидкості, безпечного маневру або повної зупинки авто.

Використання флікерів — світловідбивальних елементів на одязі, сумках чи наплічниках у темну пору доби, допомагають водіям ще здалеку побачити пішохода або велосипедиста в темряві, а відтак зменшують ризик дорожньо-транспортних пригод.

Світловідбивачі роблять пішохода помітним у темну пору доби.

Для прикладу — щоб зманеврувати при швидкості 50 км/год, водієві потрібно 150 метрів, а пішохід у світлому одязі пішохід стає помітним за 30–75 м. Висновки робіть самі!

Зі світловідбивачем пішохід стає помітним за 300 м. Отже, додаючи сітловідбивальні елементи на одяг, ми на 85 % знижуємо шанс потрапити в автопригоду.

Дітям світловідбивачі батьки мають прикріпити на одяг до верхньої частини тулуба, щоб сітловідбивальні елементи були в полі зору водія. Для цього елементи можуть бути у вигляді наліпки та флікера — браслета.

Пішоходи — вдягайтесь помітно та будьте у безпеці.

Джерело: Патрульна поліція Житомирської області

Ви тут:Головна Зона видимості пішохода на дорозі