Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт «Про медіа»

м

Проєкт закону «Про медіа», який є однією із головних вимог Європейської комісії для набуття Україною кандидатства в члени ЄС, ухвалений Верховною Радою у першому читанні. Повний текст документа доступний за посиланням: https://kompkd.rada.gov.ua/uploads/documents/34437.pdf

За словами Міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, ухвалення нового закону «Про медіа» необхідне не лише через обов'язки, які має Україна на шляху вступу до Європейського Союзу, але й для посилення юридичного захисту на інформаційному фронті.

«Закон зазнав певних змін для того, щоб відповідати, по-перше, критеріям Директиви ЄС про аудіовізуальні медіапослуги; по-друге, гарантувати відповідальність, незалежність регулятора – Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення; а також – удосконалити питання співрегулювання. З'явився окремий параграф, який регулює відносини зі ЗМІ держави-агресорки – а саме забороняє їх», – наголосив Олександр Ткаченко, додавши, що відповідний закон є передусім основою для планомірного розвитку ЗМІ.

Що змінює законопроєкт «Про медіа»:

-процедури отримання дозвільних документів стануть простішими та більш прозорими;

-регуляція поширюватиметься на онлайн медіа, але реєстрація при цьому буде добровільною;

-працівники зареєстрованих онлайн медіа отримають статус журналістів та всі відповідні гарантії;

-система санкцій стане більш зрозумілою і справедливою;

-встановлюється якісне законодавче підґрунтя для розвитку мовлення громад та місцевих публічних аудіовізуальних медіа.

Основні нововведення законопроєкту:

-заборона медіа держави-окупанта;

-механізм боротьби з ворожими ОТТ-сервісами;

-процедура формування чорних списків;

-зменшення зарегульованості процедурних питань діяльності Нацради;

-кожна індустрія матиме свій орган співрегулювання.

Законопроєкт не передбачає зменшення квот на українську мову в ефірі. Так само не скасовується обмеження на гастрольні заходи росіян і залишається незмінною заборона на російську музику відповідно до вимог Закону «Про культуру».

«До кінця вересня ми очікуємо отримати висновки від Єврокомісії, а у жовтні сподіваємося проголосувати за законопроєкт у другому читанні в цілому. Час на подання правок збільшили – до 21 дня. Напередодні пленарного засідання Представництво ЄС в Україні вчергове висловила підтримку планам щодо розгляду проєкту нового закону «Про медіа» та підкреслила, що це важливо для наступних кроків на шляху України до ЄС», – зазначила заступниця голови Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук.

Джерело: Міністерство культури та інформаційної політики України (https://cutt.ly/qCw8Yyh)

Ви тут:Головна Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт «Про медіа»