Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

З початку війни Житомирській області внаслідок бойових дій завдано збитків довкіллю на суму понад 525 млн гривень

297532741 424700599690650 1282168791143527178 n

Ракетно-бомбовими ударами російської федерації забираються не тільки людські життя, а і знищуються об’єкти критичної, військової, цивільної інфраструктури.

Результатами військової агресії є забруднення земель хімічними речовинними, забруднення водних артерій, забруднення атмосферного повітря викидами небезпечних забруднюючих речовин, накопичення канцерогенного сміття.

Наразі державні інспектори Поліського округу Держекоінспекції вже розрахували збитків, завданих діями рф довкіллю, на загальну суму понад 525 млн гривень, а саме:

-за забруднення атмосферного повітря по фактах пожеж на нафтобазах, які знаходяться на території Житомирської області та були пошкодженні внаслідок ракетно-бомбових ударів агресора розраховано збитки в загальній сумі - 478,4 млн гривень;

-за шкоду, яка виникла у результаті пошкодження нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок»: стався витік нафтопродуктів на земельну ділянку та у водний об’єкт – сума збитків становить 11,4 млн гривень;

-за забруднення атмосферного повітря неорганізованими викидами забруднюючих речовин на загальній площі лісових насаджень 21,55 га, що сталось у результаті ракетного обстрілу, здійсненого окупантами по лісах Житомирщини. Тоді постраждали державні підприємства Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства: ДП «Коростенське ЛМГ», ДП «Народицьке СЛГ», ДП «Овруцьке СЛГ», ДП «Радомишльське ЛМГ», ДП «Коростишівське ЛГ». Загальний розмір шкоди завданий атмосферному повітрю склав 35,7 млн гривень.

Фахівці ДЕІ продовжують фіксувати та документувати злочини окупантів на території України. Щодня реєстри справ доповнюються новими фактами та інформацією, проте, ми переконані, що загарбник буде покараний!

Працюємо на перемогу!

Джерело: Державна екологічна інспекція України

Ви тут:Головна З початку війни Житомирській області внаслідок бойових дій завдано збитків довкіллю на суму понад 525 млн гривень