Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Рятувальники Новоград-Волинщини закликають не палити суху траву!

274072350 255609460084263 2665028874333521324 n

У зв’язку із посушливими погодними умовами, що спостерігалися минулими вихідними, на території Новоград-Волинського району мали місце випадки пожеж на відкритих територіях, де об’єктом горіння були минулорічні залишки сухої рослинності.

Так, 19 лютого до пожежно-рятувальної служби міста Новограда-Волинського надійшло два повідомлення про пожежі сухої трави на відкритих територіях в селах Гульськ і Таращанка. На допомогу рятувальникам у ліквідації пожеж залучалося місцеве населення та працівники лісового господарства. Площа горіння в обох випадках складала близько 1 га.

Слід зазначити, що на даний час значно посилено відповідальність за подібні дії. Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення штраф за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, складає для громадян від 3060 до 6120 грн., а дляпосадових осіб від 15300 до 21420 грн.

Тому, вкотре звертаємось до громадян утриматись від спалювання сухої рослинності, зокрема у посушливу та вітряну погоду. Зважаючи на значну шкоду, яку завдають довкіллю та безпосередньо населенню такі пожежі, у випадку виявлення загорання сухої рослинності та встановлення винних або ж причетних осіб, до них будуть вживатись заходи адміністративного впливу.

Новоград-Волинське районне управління Головного управління ДСНС України у Житомирській області

Ви тут:Головна Рятувальники Новоград-Волинщини закликають не палити суху траву!