Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Відбулось пленарне засідання 10-ї сесії Новоград-Волинської районної ради VIII скликання

DSC 0638
273253433 685070219187323 8884274616811522639 n

9 лютого 2022 року голова Новоград-Волинської районної ради Артур Загривий провів пленарне засідання 10-ї сесії районної ради VIII скликання, участь у якому взяли 38 із 42 депутатів.

На початку засідання голова районної територіальної виборчої комісії Наталія Войтович оголосила рішення про реєстрацію нового депутата районної ради. Вона зазначила, що депутат районної ради від організації Політичної партії  «Слуга народу» Наталія Данилюк за власним бажанням склала свої повноваження. За законом мандат депутата переходить до наступного за черговістю кандидата у депутати районної ради. Тож, рішенням районної територіальної виборчої комісії було зареєстровано від партії «Слуга народу» Людмилу Гвоздік. Вона зачитала присягу депутата районної ради, отримала посвідчення та приступила до роботи пленарного засідання сесії.

Відтак, відповідні зміни внесли й до рішення районної ради від 10.12.2020 №5 «Про затвердження персонального складу постійних комісій районної ради», а саме: ввели Людмилу Гвоздік в склад постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, у справах сім’ї, молоді і спорту та соціального захисту населення.

Загалом, на засіданні сесії розглянули 13 питань та чотири звернення депутатів районної ради, які попередньо були обговорені на засіданнях постійних комісій.

Першочергово депутати затвердили програму матеріально-технічної підтримки підрозділів територіальної оборони на території Новоград-Волинського району на 2022 рік.

Затим, про результати діяльності Новоград-Волинської окружної прокуратури на території району за 2021 рік проінформував її керівник Іван Островський.

Також присутні заслухали звіт щодо виконання районного бюджету за 2021 рік та внесли зміни до районного бюджету на 2022 рік.

Депутати підтримали зміни до рішення районної ради від 06.01.2021 №55 «Про комплексну програму розвитку місцевого самоврядування в Новоград-Волинському районі на 2021-2025 роки» та до рішення районної ради від 22.07.2020 №623 «Про затвердження списку присяжних Новоград-Волинського міськрайонного суду».

У зв’язку із закінченням терміну виконання, були зняті з контролю рішення районної ради: про районну Комплексну програму «Молодь і родина Новоград-Волинщини» на 2017-2021 роки та про районну Комплексну програму розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2021 роки.

Натомість, з метою реалізації державної сімейної та ґендерної політики, спрямованої на утвердження в суспільстві соціальної справедливості та ґендерної рівності, підтримку сімей, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, їх повновартісної участі у розбудові громадянського суспільства, подолання таких негативних явищ у суспільстві, як домашнє насильство та торгівля людьми, депутати затвердили районну соціальну програму реалізації сімейної, гендерної політики, попередження домашнього насильства, насильства за ознаками статі та протидії торгівлі людьми на 2022-2026 роки.

Також затвердили розпорядження голови районної ради та план діяльності районної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2022 рік.

Крім того, було прийнято рішення «Про передачу КНП «Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання» зі спільної власності територіальних громад району до комунальної власності Новоград-Волинської територіальної громади».

Підтримали депутати й ряд звернень до Президента України та центральних органів виконавчої влади:

- щодо фінансового забезпечення виконання Закону України «Про основи національного спротиву»;

- щодо фінансування сфери охорони здоров’я України у 2022 році;

- щодо недоцільності прийняття законопроекту «Про самоврядування в сфері охорони здоров’я України»;

- про підтримку депутатами районної ради звернення депутатів Житомирської обласної ради щодо прийняття законопроектів про підтримку молочної галузі країни.

Результати поіменного голосування розміщені на офіційному сайті районної ради у рубриці «Документи – Результати поіменного голосування» за посиланням: https://bit.ly/3GGPgz1.

Усі прийняті рішення, після їх підписання, будуть оприлюднені у рубриці «Документи – Рішення».

Ви тут:Головна Відбулось пленарне засідання 10-ї сесії Новоград-Волинської районної ради VIII скликання