Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

День Соборності України відзначили на кордоні Житомирської та Рівненської областей

FB IMG 1642864294524
FB IMG 1642864261194
Історія українського народу багата знаковими подіями, які до нашого часу не втратили своєї актуальності. Однією з таких є підписання Акта злуки Української та Західно-Української Народних республік 22 січня 1919 року.
Сьогодні, з нагоди Дня Соборності України та 103-ї річниці проголошення Акта злуки УНР і ЗУНР, за доброю традицією на кордоні Житомирської та Рівненської областей провели урочистий захід. Адже саме тут, на цьому місці, 21 січня 1990 року відбувся перший так званий "живий ланцюг злуки".
Участь у вшануванні борців за волю, свободу та незалежність України взяли керуючий справами виконавчого апарату Новоград-Волинської районної ради Руслан Лавренчук, голова Новоград-Волинської районної державної адміністрації В'ячеслав Авраменко, його заступник Юрій Оханський, голова Рівненської районної ради Василь Тимощук, голова Рівненської районної державної адміністрації Олександр Коваль, керівництво та жителі територіальних громад районів, представники громадськості, молодь.
Розпочалася зустріч із обміну короваєм як символом добробуту, миру та гостинності українського народу, а також спільного виконання Гімну України.
"Сьогодні ми з вдячністю згадуємо тих, хто в усі часи боровся за єдність та цілісність української держави, хто допоміг зберегти її волю, духовну спадщину та незалежність.
Доземно вклоняємось тим, хто віддав своє життя за незалежну Україну – від Василя Симоненка до В’ячеслава Чорновола, від Січових стрільців та воїнів УПА до Героїв Небесної Сотні та полеглих в АТО і ООС військових Збройних Сил України. Вічна пам'ять та слава Героям!
Нехай подальший поступ соборної, вільної, незалежної України позначається новими звершеннями та здобутками!" - зазначив керуючий справами виконавчого апарату Новоград-Новоград-Волинської районної ради Руслан Лавренчук.
Керівники Рівненського району передали Новоград-Волинщині символічний «Рушник єднання», який вже не один рік поспіль спільно вишивають майстрині Рівненщини і Житомирщини.
В знак соборності, єдності, цілісності та непорушності Української держави учасники зібрання утворили «ланцюг єднання» та розгорнули 50-ти метровий жовто-блакитний стяг.
Творчі колективи Піщівської та Корецької територіальних громад доповнили урочистий захід виконанням пісень національно-патріотичної тематики.
Ви тут:Головна День Соборності України відзначили на кордоні Житомирської та Рівненської областей