Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Новоград-Волинський міськрайонний відділ Управління ДСНС України у Житомирській області інформує

271732377 229409806037562 1607637734292490608 n

Протягом 2021 року на території Новоград-Волинського району виникло 278 пожеж. У вогні та диму загинуло 12 людей та 1 людину травмовано. Прямий збиток від пожеж становить близько 9,85 млн. грн.

Найбільш незадовільний стан з пожежами склався на території Баранівської територіальної громади (39 пожеж, загинуло 3 людини), Новоград-Волинської територіальної громади (86 пожежі, загинуло 2 людини), Ємільчинської територіальної громади (45 пожеж, загинуло 2 людини), Барашівської територіальної громади (11 пожеж, загинуло 2 людини), Чижівської територіальної громади (17 пожеж, загинула 1 людина), Брониківської територіальної громади (12 пожеж, загинула 1 людина) та Ярунської територіальної громади (10 пожеж, загинула 1 людина).

Серед основних причин, що призвели до пожеж є: «Необережність при поводженні з вогнем» (45 %); «Несправність пічного опалення» (24 %); «Порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електромереж та електроприладів» (19 %); «Несправність та порушення правил експлуатації транспортних засобів» (3,96 %).

В свою чергу виникло пожеж: в житловому секторі – 67,98 %, на відкритій території – 24,1 %, на автотранспорті – 3,96 %, на підприємствах, установах та організаціях – 3,96%.

Аналіз свідчить, що стан з пожежами та загибеллю людей на них на території Новоград-Волинського району в цілому погіршився, населення понизило рівень знань з пожежної безпеки в побуті.

Тож, з метою зменшення кількості загиблих та постраждалих на пожежах, рятувальники нагадують: шановні громадяни! Будьте вкрай обережними, дбайте про належний протипожежний стан власних осель, будьте відповідальними та наполегливо дотримуйтеся рекомендацій фахівців. Зокрема:

- не паліть у ліжку;

- слідкуйте за станом та справністю електромережі;

- у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски тощо;

- не залишайте дітей без нагляду та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

- намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;

- використовуйте пічне опалення та прилади для обігріву, дотримуючись правил пожежної безпеки.

При виникненні пожежі чи іншої надзвичайної події негайно викликайте Службу порятунку за номером «101»!

Джерело: Новоград-Волинський міськрайонний відділ Управління ДСНС України у Житомирській області https://bit.ly/3FjOYxh

Ви тут:Головна Новоград-Волинський міськрайонний відділ Управління ДСНС України у Житомирській області інформує