Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Рік на посаді: інтерв’ю з головою Новоград-Волинської районної ради Артуром Загривим

270235316 929427931037622 9032764491697429880 n

Минув рік відтоді, як розпочала роботу Новоград-Волинська районна рада восьмого скликання, яка після реформи децентралізації об’єднала три райони: Новоград-Волинський, Баранівський та Ємільчинський.

4 грудня 2020 року на першій сесії новоствореної ради, отримавши майже 2/3 підтримки депутатів районної ради, її очолив Артур Загривий. До цього він досяг успіхів у підприємницькій діяльності. Сьогодні ж свої знання та досвід застосовує на посаді голови районної ради.

Ми запитали у голови, яким був цей рік, які виклики постали перед новообраною районною радою, чого вдалося досягнути та що у планах далі.

– Яким був для вас перший рік?

– Рік, що минув, був дуже неоднозначним. Фактично наступного дня після обрання розпочав їздити у колишні Баранівський та Ємільчинський райони, які приєдналися до нас. Адже кожен з них, окрім своїх здобутків, мав і невирішені проблемні питання.

У Баранівському районі виникла заборгованість по заробітній платі та перед бюджетами всіх рівнів на комунальному підприємстві "Полісся-Фарм". А це – майже 800 тисяч гривень. Заборгованість зросла та перейшла до нас, як правонаступників, у спадок. Тому ми терміново втрутились у ситуацію, ухвалили рішення про ліквідацію підприємства – і спільними зусиллями погасили частину боргів. Ті, що залишились, це переважно заробітна плата працівників.

Стосовно Ємільчинської районної ради основне завдання полягало в тому, щоб працевлаштувати і розібратися з виплатами працівникам колишньої ради. Їх не попередили про звільнення, а видатків на заробітну плату з 1 січня 2021 року, у зв’язку з реорганізацією органу місцевого самоврядування, передбачено вже не було. Тож ми шукали механізми, як виплатити заробітну плату, компенсацію та вихідну допомогу працівникам. Спільними зусиллями знайшли порозуміння із селищною радою, більшість працівників працевлаштували і виплатили всі передбачені кошти. Лише одна жінка відмовилась від запропонованого місця роботи. Сьогодні ж по колишньому Ємільчинському району залишаються і деякі невирішені проблемні питання. Зокрема, це судові позови. У суді першої інстанції і в апеляційному суді ми справи виграли. Чекаємо прийняття рішення касаційного суду.

По суті, ті проблеми, які стосувалися проведення реорганізації Баранівської та Ємільчинської районних рад шляхом приєднання до Новоград-Волинської, зокрема, виплати заробітних плат і вихідної допомоги скороченим працівникам, а також їх часткове працевлаштування – ми розв’язали. Проблеми, які стосувалися судових позовів, що перейшли до нас як правонаступників, вирішили частково. Що ж до інших заборгованостей, попри мізерні надходження до районного бюджету, питання на постійному контролі і вони вирішуються.

– Що вдалося зробити?

– Попри те, що після реорганізації районів райради залишилися з повноваженнями, які не фінансуються, нам вдалося не лише об’єднати район територіально, а й налагодити співпрацю між головами тергромад. Ми спільно обговорюємо та вирішуємо питання, які стосуються розвитку громад, голови громад активно комунікують між собою, обмінюються досвідом та успішними напрацюваннями. Цьогоріч ми разом провели низку заходів, зокрема, це відзначення 30-ї річниці Незалежності України та спільна поїздка в зону ООС до Дня захисників і захисниць України. Ми намагалися і, думаю, нам вдалося спрямувати усі зусилля на розвиток не якоїсь однієї, а усіх 12-и громад Новоград-Волинського району.

– Чи є співпраця з райдержадміністрацією?

– Звичайно, ми співпрацюємо. У квітні, на 5-й сесії, депутати районної ради підтримали рішення "Про Програму фінансового забезпечення функціонування Новоград-Волинської районної державної адміністрації для виконання делегованих повноважень виконавчої влади та їх реалізації на 2021-2022 роки". Хоча РДА – це державний орган і фінансується з держбюджету, у зв’язку з недостатнім фінансовим забезпеченням ми на це спрямували вільні залишки. Ми тісно співпрацюємо, проводячи спільні наради, засідання комісій, обговорення, працюємо над важливими напрямками, спрямовуємо свої зусилля для розв'язання проблемних питань територіальних громад району.

– Налагодили роботу з депутатами?

– Після проведення виборів до місцевих рад у районну раду увійшло 10 партій і відповідно утворилось 10 фракцій. Із самого початку я мав чітке переконання і відкрито заявив, що ми не повинні розділятися за партійними списками, а спільно й однією командою працювати на благо об’єднаного району. У грудні 2020 року ми провели чотири пленарні засідання сесій, під час яких вирішували важливі питання, що стосувалися як районної ради, так і всіх територіальних громад району. Це, зокрема, питання безоплатної передачі майна зі спільної комунальної власності у власність громад району, що дало змогу громадам вже з початку нового бюджетного року планувати свої видатки. Також спільно затвердили районний бюджет на 2021 рік, виділили кошти для реорганізованих та ліквідованих установ району.

– Яке, на вашу думку, найважливіше рішення вдалося ухвалити?

– Усі рішення, які ухвалює районна рада, важливі, адже вони стосуються життєзабезпечення району та його громад.

– Чи є різниця між вами на першому пленарному засіданні й зараз?

– Звісно є. Я був депутатом попереднього сьомого скликання. Тому вже деякі моменти і аспекти повноважень я знав, мені було легше, ніж тим депутатам, які прийшли вперше. Сьогодні ж я вже рік є головою районної ради. Звичайно, увесь цей час я навчався, вдосконалювався, працював з депутатами та головами територіальних громад, об’єднував їх у різних сферах життя району. Думаю, мені це вдалося.

– Чим відрізняється робота посадової особи і бізнесмена?

– По життю я звик до постійної праці й не зупинятися на досягнутому. З власного досвіду можу сказати, що і в бізнесі, і обіймаючи керівні посади в органах місцевого самоврядування, потрібно дуже багато працювати, щоб досягти бажаного результату.

– Розкажіть про ваш звичайний день.

– Прокидаюсь о 7-й ранку. Мій робочий день починається о 8-й. Кожен день насичений діловими зустрічами, спілкуванням з жителями району, які звертаються на особисті прийоми й телефоном, обговоренням зі своєю командою виявлених проблем та обранням найефективніших варіантів їх вирішення. Багато уваги приділяю співпраці з головами територіальних громад та депутатами районної ради. Щодня працюю над вирішенням низки поточних питань, контролем за виконанням поставлених завдань та плануванням наступних етапів.

– Як проводите вільний час?

– Як голова районної ради, звичайно, намагаюсь тримати руку на пульсі життя району майже 24/7. Робота забирає не лише багато часу, а й енергії. Тому часу на родину та хобі стає менше. Однак увесь вільний час я приділяю коханій дружині та донечці. Родина – це найцінніше, що є у житті кожної людини, і саме підтримка сім’ї додає мені сил та мотивує рухатися вперед. Також не забуваю і про спорт. Люблю грати у великий теніс.

– Які плани на прийдешній рік?

– Ми постійно працюємо з Українською асоціацією обласних і районних рад, де спільно із головами районних рад обговорюємо законопроєкти, які стосуються органів місцевого самоврядування, надаємо до них свої пропозиції. Будемо і надалі відстоювати інтереси органів місцевого самоврядування субрегіонального рівня, працювати над тим, щоб на районному рівні залишилися не тільки повноваження, але й щоб вони були підкріплені фінансово. Звичайно, налаштовуємось і на те, щоб більше зусиль спрямовувати на розв'язання актуальних питань розвитку територіальних громад, підтримуючи їх на районному рівні.

Оксана Талько, головний спеціаліст Новоград-Волинської районної ради

Novograd.City

Ви тут:Головна Рік на посаді: інтерв’ю з головою Новоград-Волинської районної ради Артуром Загривим