Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Новорічні дива: мамі з сімома дітками із Жеребилівки подарували будинок

qgfmvxepohwex46xjnql

У Жеребилівці в листопаді сталося страшне для родини Кособуцьких лихо: повністю згорів їхній будинок. Мама, пані Людмила, і семеро дітей залишилися голі й босі на вулиці посеред зими.

Про те, що трапилося того дня, Людмила згадує неохоче.

"Старі хата й електрична проводка... Діти були в школі, я з найменшою гуляла у дворі. Вона захотіла спати. Відчиняю двері, а там повно диму. Я вибігаю і бачу, що сталася пожежа. Викликали пожежників. Хоча машина і приїхала, але все швидко згоріло: документи, одяг… Великий стрес пережила. Після пожежі мене з дітками забрала сестра у Калинівку", – розповідає Людмила.

Від дерев’яної хати лишилися тільки обвуглені стіни.

"Коли почув, що трапилося лихо в цій родині – одразу приїхав, – розповідає голова Піщівської тергромади Андрій Радулевич. – Побачивши на власні очі, зрозумів, що потрібно допомогти, адже багатодітна родина сама не зможе впоратися з цією бідою. Старости у кожному окрузі розповіли про те, що сталося, і люди з усієї громади почали допомагати. Ми тут спрацювали як одна велика сім’я. Хтось дав грошей, хтось – одяг, а ще хтось – їжу.

Одразу звернувся до голови районної ради Артура Загривого. Скликали сесію, на якій депутати нашої ради виділили з бюджету 50 тисяч на нове житло. Цієї суми було замало. Я звернувся до усіх підприємців, що працюють у громаді. Відгукнулись і допомогли керівники СТОВ "Птахівник" Андрій Мармалюк, П(ПО)СП "Золота нива" с. Середня Деражня Віктор Павлюк, ПСП "Граніт" с. Токарів Валентина Титяневич. Допомогу надали отець Сергій та директор школи Василь Гриценко".

Паралельно очільник громади шукав будинок у Жеребилівці, який можна було б придбати для сім’ї. Знайшли такий, він коштував 12 тисяч доларів.

Андрій Радулевич продовжує: "Також звернувся до депутата обласної ради Віктора Мельника. Він дуже допоміг, тож ми змогли придбати нове просторе житло для великої родини".

6 грудня, у День Святого Миколая за григоріанським календарем, сім’я переїхала у новий будинок.

"Ми всі зараз відчуваємо невимовну радість і вдячність. У нас великий будинок: три кімнати, прихожа, кухня та веранда. Усе влаштовує. Дуже задоволені діти", – каже Людмила.

Перед Новим роком дива стаються завдяки небайдужим людям. Головне – вірити.

Інна Попова, головний редактор сайту Novograd.City та газети «Лесин край»

Джерело: https://bit.ly/32tOPtK

Ви тут:Головна Новорічні дива: мамі з сімома дітками із Жеребилівки подарували будинок