Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Звіт голови Новоград-Волинської районної ради Артура Загривого про роботу за період з грудня 2020 року по грудень 2021 року

269652580 276225371155253 2350758136515474840 n

22 грудня на пленарному засіданні 9-ї сесії Новоград-Волинської районної ради голова районної ради Артур Загривий прозвітував про роботу за період з грудня 2020 року по грудень 2021 року:

«Шановні депутати! Пройшов рік відтоді, як ви довірили мені посаду голови районної ради і сьогодні, відповідно до статті 55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», підсумовую результати нашої роботи та діяльність всієї ради вцілому. 

Фактично, це своєрідне підбиття підсумків колективної роботи – кожного депутата, постійних комісій районної ради, президії, виконавчого апарату за минулий рік та окреслення планів на наступний період діяльності ради.

Дякую виборцям і депутатам за високу довіру очолити орган місцевого самоврядування субрегіонального рівня із зовсім новими, обмеженими ресурсами, дефіцитом дохідної частини бюджету та чисельними завданнями, проблемами, пріоритетами при зовсім недосконалій законодавчій базі з невизначеними механізмами і підходами.

А відтак, очікування реальних позитивних змін жителями Новоград-Волинщини, яка після реформи децентралізації об’єднала Новоград-Волинський, Баранівський і Ємільчинський райони, а також 12 територіальних громад у новоствореному районі, змушували мене як голову, депутатів і виконавчий апарат районної ради оптимально, швидко та ефективно приймати відповідні рішення.

Вже на наступний день після призначення, розпочав виїзди у бувші Баранівський та Ємільчинський райони, адже кожен з них, окрім своїх здобутків мав і невирішені проблемні питання.

У Баранівському районі виникла заборгованість по заробітній платі та перед бюджетами всіх рівнів на комунальному підприємстві «Полісся-Фарм», яка склала майже 800 тисяч гривень. Заборгованість зросла та перейшла до нас, як правонаступників, у спадок. Тож, ми терміново втрутились у ситуацію, прийняли рішення про ліквідацію підприємства та спільними зусиллями частину боргів було погашено.

Стосовно Ємільчинської районної ради основне завдання полягало в тому, щоб працевлаштувати і розібратися з виплатами працівникам колишньої ради. Їх не попередили про звільнення, а видатків на заробітну плату з 1 січня 2021 року, у зв’язку з реорганізацією органу місцевого самоврядування, передбачено вже не було. Тож ми шукали механізми, як виплатити заробітну плату, компенсацію та вихідну допомогу працівникам. Спільними зусиллями знайшли порозуміння із селищною радою, більшість працівників працевлаштували і виплатили всі передбачені кошти. Лише одна жінка відмовилась від запропонованого місця роботи.

Сьогодні ж по колишньому Ємільчинському району залишаються і деякі невирішені проблемні питання. Зокрема, це судові позови. У суді першої інстанції і в апеляційному ми справи виграли. Чекаємо прийняття рішення касаційного суду.

Попри те, що після реорганізації районів районні ради залишилися з повноваженнями, які не фінансуються, нам вдалося не лише об’єднати район територіально, а й налагодити співпрацю між головами територіальних громад району. Ми спільно обговорюємо та вирішуємо питання, які стосуються розвитку громад, голови громад активно комунікують між собою, обмінюються досвідом та успішними напрацюваннями.

Цьогоріч провели ряд заходів, зокрема, це відзначення 30-ї річниці незалежності України, а також спільна поїздка в зону ООС напередодні Дня захисників і захисниць України, Дня українського козацтва та свята Покрови Пресвятої Богородиці, щоб підняти морально-психологічний дух земляків, які захищають територіальну цілісність та незалежність України на східних кордонах.

Від Новоград-Волинської районної ради, районної державної адміністрації, територіальних громад району та благодійників наші захисники, воїни 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького, отримали технічні матеріали та обладнання, зокрема, засоби для спостереження та зв’язку, що стануть в нагоді бійцям на передових позиціях, а також грамоти з грошовими винагородами та подяки за мужність і героїзм, зразкову військову дисципліну та сумлінне виконання службових обов’язків.

Після чергових виборів до місцевих рад 2020 року до районної ради увійшло 10 партій і відповідно утворилось 10 фракцій. Хоча районна рада мала багато політичних обличь, 4 грудня, на першій установчій сесії, мене як голову підтримала вагома більшість – майже 2/3 депутатів. Із самого початку мав чітке переконання і відкрито заявив, що ми не маємо розділятися за партійними списками, а спільно, однією командою працювати на благо об’єднаного району.

Відтак, у 8-му скликанні депутатський корпус районної ради налічує 42 депутати, які є висококваліфікованими та авторитетними людьми, компетентними у політичній діяльності, розв’язанні економічних і соціальних проблем.

Хоча склад районної ради відчутно оновився, адже сюди увійшли представники бувших Ємільчинського та Баранівського районів, а також міста Новограда-Волинського, нам вдалося консолідувати і збалансувати зусилля всіх депутатів, сконцентрувавши їх активну та конструктивну роботу у 4-х профільних постійних комісіях:

- з питань бюджету, соціально-економічного розвитку, комунальної власності, транспорту та зв’язку;

- з питань освіти, культури, охорони здоров'я, у справах сім'ї, молоді і спорту та соціального захисту населення;

- з питань АПК, регулювання земельних відносин, екології та використання природних ресурсів;

- з питань регламенту, депутатської етики, законності, правопорядку та місцевого самоврядування.

Упродовж звітного періоду було проведено: 8 сесій районної ради, з яких 3 позачергових, на яких ухвалено 137 рішень, що стосувалися як життєзабезпечення районної ради, так і всіх територіальних громад району. Це, зокрема, питання безоплатної передачі майна із спільної комунальної власності у власність громад району, що дало можливість громадам вже з початку нового бюджетного року планувати свої видатки. Також спільно затвердили районний бюджет на 2021 рік, виділили кошти для реорганізованих та ліквідованих установ району. Крім того, на 8-й сесій районної ради ухвалили історичне рішення «Про ініціювання питання про перейменування Новоград-Волинського району у Звягельський район шляхом проведення громадських слухань».

Хочу наголосити, що сесії проходили відкрито і гласно, за участю представників районної державної адміністрації, міських, селищних та сільських голів, керівників правоохоронних органів, підприємств та установ району, засобів масової інформації.

За звітний період було проведено 9 засідань президії, 16 засідань постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку, комунальної власності, транспорту та зв’язку, 8 засідань постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров'я у справах сім'ї, молоді і спорту та соціального захисту населення, 7 засідань постійної комісії з питань АПК, регулювання земельних відносин, екології та використання природних ресурсів, 6 засідань постійної комісії з питань регламенту, депутатської етики, законності, правопорядку та місцевого самоврядування, на яких розглянуті питання як за ініціативою депутатів, так і за моїм дорученням та у відповідності до планів роботи.

Враховуючи специфіку роботи комісії за участю керівників та відповідальних осіб районних установ, депутати, члени комісії, розглядали, проводили обговорення, а також вносили конкретні пропозиції до запропонованих проектів рішень районної ради, виробляли власні рекомендації, направлені на вирішення невідкладних проблем у сферах соціального захисту та охорони здоров’я в межах наявних фінансово-економічних можливостей.

Виконавчий апарат у звітному періоді здійснював всі необхідні організаційні-технічні заходи з підготовки пленарних засідань ради та засідань постійних комісій, вчасно готував аналітичні та інформаційні матеріали депутатам районної ради, оперативно реагував на їх пропозиції, рекомендації, надавав необхідну консультативну допомогу депутатам у реалізації їх повноважень, передбачених законодавством України.

Жодне з питань, які розглядались на пленарних засіданнях ради та у постійних комісіях, не проходили без участі працівників виконавчого апарату, забезпечуючи своєчасне оперативне оприлюднення, інформаційне оновлення заходів, новин та діяльності районної ради на офіційному сайті та на сторінці районної ради в мережі Facebook.

За звітний період в районній раді зареєстровано 430 документів по вхідній документації. Всі вони були опрацьовані у визначені терміни. Також було підготовлено і відправлено 225 вихідних документів.

За цей період було видано 157 розпоряджень, з них – 120 із кадрових питань (особового складу) та 37 з основної діяльності.

Надзвичайно важливою ланкою діяльності районної ради і виконавчого апарату є робота зі зверненнями громадян. Визначено дні прийому головою районної ради. Фактично ж прийом громадян проводиться щоденно.

Звернення громадян певною мірою забезпечують постійний зв'язок між районною радою та мешканцями району, надають можливість через проблеми окремого заявника бачити проблему громади.

В основному звернення стосувалися виділення матеріальної допомоги громадянам. Спільно з територіальними громадами та депутатами обласної ради питання вирішувалися позитивно.

Протягом звітного періоду до районної ради надійшло 13 письмових звернень громадян, щодо яких було надано роз’яснення та вирішено усі питання, порушенні у зверненнях. Також надійшло 6 запитів про доступ до публічної інформації, на які своєчасно надано відповіді.

Відповідно до Закону України «Про запобігання корупції», з метою реалізації державної політики у сфері боротьби з корупцією проведено навчання депутатів районної ради з ознайомлення з антикорупційним законодавством та поданням щорічних електронних декларацій за 2021 рік.

Також проведено два засідання Координаційної ради при голові районної ради.

Новоград-Волинська районна рада є активним учасником Української асоціації обласних і районних рад –  всеукраїнського добровільного об’єднання органів місцевого самоврядування, що створене з метою більш ефективного здійснення своїх повноважень, узгодження дій органів місцевого самоврядування районного та обласного рівня щодо захисту прав та спільних інтересів територіальних громад, сприяння місцевому та регіональному розвитку.

 Протягом року я як голова районної ради постійно долучаюся до участі у всеукраїнських онлайн-нарадах Асоціації з актуальних питань діяльності районних рад, беру участь в обговоренні ходу реформи децентралізації в Україні та її нормативного забезпечення відповідно до сучасних викликів. Зокрема, в обговоренні Законопроекту внесення змін до Конституції в контексті децентралізації, що міститиме трирівневу систему місцевого самоврядування, а також перегляду Концепції децентралізації.

Крім того, у червні 2021 року мною було ініційоване звернення депутатів районної ради до Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України щодо повернення субрегіональному рівню його природніх повноважень та відповідного забезпечення фінансовими ресурсами, яке було прийнято на 6-й сесії районної ради.

Відтак, робота у даному напрямку буде продовжуватись.

Зважаючи на суспільно-політичні та соціально-економічні процеси, які відбувалися, зокрема у нашому районі, та державі в цілому, за звітний період на сесіях районної ради було розглянуто і прийнято 15 звернень до органів влади вищого рівня.

Щиро дякую вам, шановні депутати, за допомогу та активність у роботі, ваше виважене та обдумане «ЗА» чи «ПРОТИ» при ухваленні важливих для району рішень, досягнення компромісу при розгляді бюджетних питань, за небайдужість, принциповість та готовність самовіддано відстоювати інтереси своїх виборців. 

Також висловлюю щиру вдячність депутатам обласної ради та головам територіальних громад – за підтримку, плідну співпрацю та розуміння проблем жителів району.

Я завжди відкритий для спілкування, дискусій, об’єктивних зауважень та ділових пропозицій.

Переконаний, що лише спільна робота дає максимальний результат. Тож, наше з вами завдання зробити все від нас залежне, щоб націлити роботу на суттєве поліпшення соціального захисту наших громадян, зміцнити добробут та благополуччя людей.

Зичу всім миру, успіхів та плідної праці на благо розвитку Новоград-Волинського району та України.

Дякую всім за увагу!»

Ви тут:Головна Звіт голови Новоград-Волинської районної ради Артура Загривого про роботу за період з грудня 2020 року по грудень 2021 року