Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

15 грудня - День профілактики травматизма

267808334 664986758216503 1572252644994619708 n

У зв’язку з погіршенням погодних умов за останні два тижні значно збільшилася кількість звернень до лікувального закладу. З початку місяця до травмпункту КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» звернулося – 237 осіб, в т.ч госпіталізовано – 21 пацієнт. Внаслідок вуличного травматизму - 100 осіб отримали травми різного ступеня важкості, в т. ч. 5 хворих зі складними переломами.

Згідно з статистикою в зимовий період переважають забиття і переломи кісток, вивихи. Головні причини цих травм - падіння на слизькій дорозі, тротуарі, сходах, їзда на велосипеді під час ожеледиці. Крім того, значна частина травм пов'язана з громадським транспортом. Сковзаються і падають як при вході в автобус, так і при виході з нього, тож головною причиною травматизму взимку є банальний поспіх.

Найбільш поширені травми - переломи кінцівок - виникають через те, що падаючи, людина інстинктивно виставляє вперед руку й валитися на неї усією вагою тіла. Аналогічно виставлена нога ламається в ділянці гомілки. У жінок цьому сприяє також носіння взуття на високих підборах та з не пристосованою підошвою. Літні люди, із-за вікових особливостей скелета (підвищена крихкість, менша еластичність зв'язок і м'язів), нерідко отримують дуже серйозні ушкодження.

Змінивши ряд зовнішніх і внутрішніх чинників, можна убезпечити себе від травм в зимовий час. Нагадаємо, що необхідно дотримуватися принципів безпечної життєдіяльності, правил дорожнього руху тощо.

В разі падіння:

- Якщо відчуваєте що падаєте, постарайтеся присісти - так зменшиться висота, з якою ви падаєте. Окрім того, у момент падіння треба групуватися - притягніть підборіддя до грудей, притисніть кисті до живота, а лікті до тулуба.

- Посковзнувшись, ви втрачаєте рівновагу, ні в якому разі не приземляйтеся на випрямлені руки!

- При падінні зі слизьких сходів, дуже важливо захистити голову: постарайтеся прикрити її руками.

Для попередження зимового травматизму необхідно дотримуватися наступних простих правил:

- Носити взуття бажано на плоскій підошві або на низькому квадратному підборі. Краще, якщо підошва буде з великою ребристістю, яка не ковзає.

- Під час ожеледиці - йти бажано як можна повільніше, а краще без потреби взагалі не виходити на вулицю, особливо стосується людей похилого віку.

- Слід дотримуватися техніки безпеки при катанні на лижах, ковзанах, санчатах особливо при занятті екстремальними видами спорту, використати усі необхідні захисні аксесуари (налокітники, наколінники, шоломи й т. д.).

- Дотримуйтесь правил дорожнього руху. І ні в якому разі не виїжджати з подвір’я на не пристосованій гумі.

- Комунальні служби, господарі приватного сектору, мають безпечно та своєчасно організувати роботи з прибирання ожеледі з дахів будівель та споруд. А також на прилеглих комунальних територіях, там де ходять люди слідкувати, щоб було посипано сумішшю піску та солі.

Увага та обережність є основними засобами для профілактики травматизму.

Анатолій Степанович Благодир, завідувач травматологічного відділення КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО»

Ви тут:Головна 15 грудня - День профілактики травматизма