Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Звягельчанка Ніна Талько-Петрук стала лауреаткою літературної премії імені Бориса Тена

258104338 686491892315318 1013631751275942749 n

Поетесу з Новограда-Волинського Ніну Талько-Петрук, завдяки її високохудожнім поетичним творам останніх років, обрали лауреаткою літературної премії.

Днями в Житомирі представили переможців щорічної літературної премії імені Бориса Тена. Лауреатками стали звягельська поетеса Ніна Талько-Петрук та дитяча письменниця з Житомира Марія Пономаренко.

Про це з посиланням на сторінку у Фейсбук голови журі премії Василя Головецького повідомив сайт Novograd.City.

"Визнано лауреатами премії, — пише Головецький,— дитячу письменницю Марію Пономаренко (місто Житомир) та поетесу Ніну Талько-Петрук (місто Новоград-Волинський) — за високохудожні поетичні твори останніх років".

"Поетеса Ніна Талько-Петрук — глибокий лірик, — відмічає голова журі премії у коментарі Суспільному. — Вона пропагує українське слово".

Реакцію нашої землячки на перемогу теж цитує Суспільне:

"Мені приємно, що я отримала таку високу відзнаку, — каже Ніна Талько-Петрук. — Буду намагатися ще більше творчо працювати, аби бути гідною такої високої нагороди".

Довідково: Борис Тен — український поет, який жив у Житомирі. Перекладав твори зарубіжних авторів, зокрема, Гомера, Шекспіра, Пушкіна, Міцкевича. Іменем Бориса Тена названі обласні літературно-мистецькі премії в Житомирі та в Рівному.

Джерело: Novograd.City https://bit.ly/3HMeii2

Ви тут:Головна Звягельчанка Ніна Талько-Петрук стала лауреаткою літературної премії імені Бориса Тена