Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Коли припиняється договір оренди землі?

249595435 204564271814606 880425907162760787 n

Старт ринку землі зробив українських землевласників повноспроможними власниками землі. Тому для землевласників важливо знати якомога більше про свої права, а також обов'язки.

Міністерство аграрної політики та продовольства України розповідає про право оренди та випадки, коли договір оренди припиняється.

Відповідно до статті 31 Закону України «Про оренду землі», договір оренди землі припиняється у разі:

-закінчення строку, на який його було укладено;

-викупу земельної ділянки для суспільних потреб та примусового відчуження для суспільної необхідності;

-поєднання в одній особі власника земельної ділянки та орендаря;

-ліквідації юридичної особи-орендаря;

-відчуження права оренди земельної ділянки заставодержателем;

-набуття права власності на житловий будинок, будівлю або споруду, які розташовані на орендованій іншою особою земельній ділянці, та з інших підстав, передбачених законом.

Договір оренди землі припиняється також в інших випадках, передбачених законом. Також важливо знати, що такий договір може бути розірваний за згодою сторін. При цьому на вимогу однієї зі сторін — договір може бути достроково розірваний за рішенням суду.

Розірвання договору в односторонньому порядку не допускається, якщо інше не передбачено законом або цим самим договором. Крім того, у разі істотної зміни обставин, якими сторони керувалися при укладенні договору, договір може бути змінений або розірваний за згодою сторін в порядку, передбаченому статтею 652 Цивільного кодексу України.

Також закон визначає, що особа, яка набула право власності на земельну ділянку, яка перебуває в оренді, протягом одного місяця з дня державної реєстрації права власності на неї зобов'язана повідомити про це орендаря.

Джерело: https://bit.ly/3EogiKz

Ви тут:Головна Коли припиняється договір оренди землі?