Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

У Новоград-Волинській районній раді продовжується підготовка до 8-ї сесії

242926695 906898589926875 3372143889207163825 n
242796120 931411500916827 2884857462785945502 n

У рамках підготовки до чергової сесії Новоград-Волинської районної ради, 24 вересня відбулося спільне засідання постійних комісій з питань АПК, регулювання земельних відносин, екології та використання природних ресурсів і з питань регламенту, депутатської етики, законності, правопорядку та місцевого самоврядування.

Головували на спільному засіданні депутати районної ради Віктор Кравець та Леонід Левчишин. Участь взяли голова районної ради Артур Загривий, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Руслан Лавренчук, керівник апарату райдержадміністрації Михайло Гайдаєнко, начальник відділу ЖКГ, архітектури, містобудування, інфраструктури, цивільного захисту населення та оборонної роботи РДА – головний архітектор Дмитро Гудзь, голова Брониківської територіальної громади Надія Залевська та голова Ярунської територіальної громади Сергій Романюк.

Відтак, спершу депутати розглянули проект Програми «Поводження з твердими побутовими відходами на території Новоград-Волинського району на 2021-2025 роки», розробником якої є відділ ЖКГ, архітектури, містобудування, інфраструктури, цивільного захисту населення та оборонної роботи райдержадміністрації.

Програма розроблена з метою зменшення шкідливого впливу побутових відходів на навколишнє природне середовище та здоров’я людини, зменшення обсягу захоронення побутових відходів, впровадження нових технологій у сфері поводження з побутовими відходами, забезпечення чистоти і порядку у населених пунктах, на виконання ЗУ «Про відходи» та відповідно до Рекомендацій Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України щодо підготовки місцевих програм поводження з твердими побутовими відходами.

У Новоград-Волинському районі знаходиться 293 населених пункти. Адміністративний поділ включає 2 міські, 3 селищні та 7 сільських рад. У населених пунктах району щороку накопичується 72 тис. куб. метрів твердих побутових відходів, які захоронюються на 129 полігонах загальною площею майже 114 гектарів та частково утилізуються.

Отож, у Програмі передбачено заходи з облаштування, озеленення та рекультивації полігонів для захоронення ТПВ, із створення парків сміттєвозного транспорту та контейнерного господарства, а також екологічні, санітарно-гігієнічні, організаційно-управлінські, фінансово-економічні заходи, тощо.

Далі місцеві обранці розглянути питання «Про стан екологічної безпеки в районі». Як зазначив начальник відділу ЖКГ, архітектури, містобудування, інфраструктури, цивільного захисту населення та оборонної роботи РДА – головний архітектор Дмитро Гудзь, відповідно до розпорядження голови райдержадміністрації від 17.03.2021 №281 «Про стан поводження з відходами на території району», головам територіальних громад району рекомендовано постійно проводити роботу з ліквідації несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів, організувати збирання і видалення побутових відходів, вжити заходів по організації роздільного збирання корисних компонентів цих відходів, тощо.

Було зауважено, що в рамках проведення щорічної Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та Дня благоустрою у 2021 році на території району ліквідовано 156 несанкціонованих сміттєзвалищ, у тому числі: у межах смуг вулиць та доріг населених пунктів – 84, на прибудинкових територіях – 28, на пустирях в межах населених – 39. Наразі на інтерактивній мапі Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України по Новоград-Волинському районі зареєстровано 20 стихійних сміттєзвалищ.

Також було заслухано інформації, які надійшли від голів територіальних громад району про прийняті заходи на підставі рішення районної ради «Про стан екологічної безпеки в районі», затвердженого на засіданні 6-ї сесії 16.06.2021р. (рішення за посиланням: https://bit.ly/3l8VvTv).

До обговорення питань екологічного спрямування долучилися начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Новоград-Волинського управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області Валентина Кащук та завідувач міжрайвідділом ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» Наталія Корпач, які проінформували про перевірки стану сміттєзвалищ та лабораторні дослідження проб води у річках на території району.

Вищезазначені питання комісія погодила та рекомендувала їх винести на розгляд пленарного засідання 8-ї сесії районної ради, яке планується провести 22 жовтня о 10:00 год. в залі засідань Будинку рад.

Крім того, на спільному засіданні постійних комісій були розглянуті листи:

- від Державної екологічної інспекції Поліського округу щодо доцільності проведення скиду води з водного об’єкту (ставка) на річці Рудня в селі Тальківка Броницької сільської територіальної громади та розчищення русла річки, враховуючи звернення, яке надійшло до Інспекції;

- протокольне рішення засідання регіональної комісії з інвентаризації водних об’єктів, лісових ресурсів, об’єктів державної та комунальної власності, що знаходяться на території територіальних громад області, від 07.09.2021р.;

- запрошення до участі у Національному форумі «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології», який 28-29 жовтня у м. Рівне організовує Всеукраїнська екологічна ліга за сприяння Комітету ВРУ з питань екологічної політики та природокористування і Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

Наприкінці засідання з історичною довідкою «Про ініціювання питання про перейменування Новоград-Волинського району у Звягельський район шляхом проведення громадських слухань» виступив голова осередку Національної спілки краєзнавців України Валентин Вітренко.

Ви тут:Головна У Новоград-Волинській районній раді продовжується підготовка до 8-ї сесії