Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

«Почуй мене»: портал ДСНС став доступнішим для людей із порушеннями слуху

242712460 6523732817644563 9103661317582904200 n

23 вересня відзнався Міжнародний день жестових мов. В Україні проживають понад 40 тисяч громадян, для яких жестова мова – єдина можливість комунікувати та взаємодіяти, а для понад 200 тисяч українців  вона є рідною. Усі вони вони є споживачами державних послуг та мають право обов'язково бути почутими.

Так, на офіційному сайті Державної служби України з надзвичайних ситуацій реалізується пілотний проєкт «Почуй мене», який передбачає можливість нечуючих та слабочуючих людей напряму звертатися із повідомленням. Залишаючи звернення на сайті ДСНС за допомогою спеціального віджета, люди з порушенням слуху зможуть отримувати відповіді на свої запити у формі відеолиста.

Для оформлення звернення на жестовій мові необхідно натиснути на перекреслене вушко в правому нижньому кутку екрана, заповнити ім’я, номер телефону, електронну пошту та очікувати на підключення перекладача жестової мови.

Звернення оброблятимуться операторами «гарячої лінії» для людей з інвалідністю урядового контактного центру, який працює за номером 15-39.

Рятувальники підтримують впровадження Національної стратегії зі створення безбар'єрного простору в Україні, яка була розроблена в межах ініціативи першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів» та впроваджують відповідні проєкти у діяльність ДСНС.

Джерело: Державна служба України з надзвичайних ситуацій https://bit.ly/3CJ5fuJ

Ви тут:Головна «Почуй мене»: портал ДСНС став доступнішим для людей із порушеннями слуху