Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

За самовільне випалювання сухої рослинності та її залишків передбачена адміністративна відповідальність

241688299 3010713375874592 4385207046970645988 n

Осінь – це сезон масового спалення сухої рослинності, листя, відходів. Саме в цей період міста, села, різні населені пункти потерпають від диму.

Як повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу, з початку пожежонебезпечного періоду, по фактах самовільного випалювання сухої рослинності, Інспекцією вже складено 23 протоколи про адміністративні правопорушення на суму понад 70 тис. грн.

Не буде зайвим нагадати про адміністративну відповідальність:

- за самовільне випалювання сухої рослинності передбачений штраф на громадян від 3060 грн до 6120 грн, на посадових осіб від 15300 до 21410 грн.

Довідково: кожен має знати, що при спалюванні рослинних решток утворюються небезпечні продукти горіння, зокрема при згорянні 1т рослинних решток у повітря вивільняється біля 9 кг мікрочастинок диму, який шкідливий для організму людини. До складу продуктів горіння входить чадний газ, важкі метали, канцерогенні сполуки, це мабуть є чи не найнебезпечнішим із продуктів відкритого горіння рослинних решток.

Також є непоодинокі факти виявлення пожеж в лісовому фонді, причиною яких стало саме необережне поводження населення при спалюванні рослинності.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу і надалі проводитимуть рейдові заходи. Збережемо разом природнє багатство Полісся!

Джерело: Державна екологічна інспекція Поліського округу https://bit.ly/3tMw8Ld

Ви тут:Головна За самовільне випалювання сухої рослинності та її залишків передбачена адміністративна відповідальність