Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Семінар-нарада щодо проблемних питань боротьби з COVID-19

241879696 266867598773340 5305185741370293770 n
242008083 1022910278248626 3186920952305111231 n
242016317 899632054299032 5156183945534580401 n

Голова Новоград-Волинської районної ради Артур Загривий та керуючий справами виконавчого апарату районної ради Руслан Лавренчук 14 вересня долучилися до участі у семінарі-нараді щодо проблемних питань боротьби з COVID-19. Проведення регіонального заходу в Новоград-Волинському  районі було організовано керівництвом ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» з метою запобігання росту захворюваності та вжиття заходів щодо ліквідації коронавірусної інфекції.

Участь у заході, який проходив на базі КНП «Новоград-Волинське міськрай ТМО», також взяли перший заступник голови Новоград-Волинської районної державної адміністрації Іван Туровський, головні та сімейні лікарі центрів первинної медико-санітарної допомоги, міськрайонного територіального медичного об’єднання, начальник відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення Новоград-Волинської міської ради Алла Боришкевич, голови територіальних громад району.

«Під час семінар-наради заступник директора з епідеміологічного нагляду та моніторингу інфекційних захворювань Юрій Лутай розповів про стан захворюваності на COVID-19 в Житомирській області та наголосив на важливості дієвої взаємодії медичних працівників та органів влади у подоланні проблемних питань в боротьбі з COVID-19. Були визначені основні заходи підготовки до чергової хвилі підйому захворюваності. 

Завідувач відділу епідеміологічного нагляду та моніторингу (спостереження) за інфекційними захворюваннями Тетяна Лутай наголосила на важливості своєчасності обстежень визначених категорій населення на COVID-19. А також були обговорені недоліки в організації забору зразків біоматеріалу від хворих та контактних осіб на ПЛР-тестування та доставки матеріалу до вірусологічної лабораторії обласного лабораторного центру. 

Важливою темою для обговорення стало питання відновлення роботи мобільних бригад по забору біоматеріалу від хворих на COVID-19, що  на думку лікарів-епідеміологів значно вплинуло б на поширення захворювання. 

 Також заступник директора обласного лабораторного центру наголосив на необхідності організації роботи сімейної медицини у вихідні дні, що забезпечить своєчасну  доставку  біоматеріалу  до вірусологічної лабораторії центру, прискорить постановку діагнозу, надасть змогу покращити протиепідемічну роботу у вогнищах інфекції та запроваджувати адекватні протиепідемічні заходи в місті та районі.

Додатково було обговорено питання відкриття вірусологічної лабораторії на базі Новоград-Волинського міжрайонного відділу  ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України»  за умови сприяння органів влади та місцевого самоврядування» - зазначено на сайті ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» (https://bit.ly/3ny2fNA).

Ви тут:Головна Семінар-нарада щодо проблемних питань боротьби з COVID-19