Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Народні депутати попередньо схвалили Проект Закону «Про великий Державний Герб України»

герб

24 серпня на позачерговій сесії Верховної Ради України народні депутати 257-а голосами попередньо схвалили Проект Закону «Про великий Державний Герб України» (реєстр. № 5712).

Актом визначається опис великого Державного Герба України: «… є державним символом України, головним елементом якого є Знак Княжої Держави Володимира Великого (малий Державний Герб України) золотого кольору, розміщений на синьому п’ятисторонньому щиті із заокругленими нижніми бічними кутами із золотою облямівкою...»

Також документ узгоджує порядок і вимоги стосовно використання зображення великого Державного Герба України, питання шанування та відповідальності за їх порушення.

Зокрема, зазначається, що Великий Державний Герб України обов’язково відтворюється на:

-офіційних символах Президента України;

-Великій Державній Печатці України;

-печатках Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Конституційного Суду України, Верховного Суду;

-фасаді будівлі Резиденції Президента України у столиці України – місті Києві;

-фасадах будівель Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Конституційного Суду України, Верховного Суду;

-залі засідань Верховної Ради України;

-грошових знаках України за рішенням Національного банку України.

Проект Закону складається з преамбули, двох розділів та додатків, у яких міститься кольорове, монохромне, лінійне та схематичне зображення великого Державного Герба України.

Нагадаємо, що, відповідно до Статті 155 Конституції України, законопроект про внесення змін до Конституції України, крім розділу I «Загальні засади», розділу III «Вибори. Референдум» і розділу XIII «Внесення змін до Конституції України», попередньо схвалений більшістю від конституційного складу Верховної Ради України, вважається прийнятим, якщо на наступній черговій сесії Верховної Ради України за нього проголосувало не менш як дві третини від конституційного складу Верховної Ради України.

Текст документа за посиланням: https://bit.ly/3gnf3BK

Джерело: Верховна Рада України https://bit.ly/3ydfmoY

Ви тут:Головна Народні депутати попередньо схвалили Проект Закону «Про великий Державний Герб України»