Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

У селі Гульськ відкрили дитячий садочок

г1
г2
г3

19 серпня у селі Гульськ Стриївської територіальної громади Новоград-Волинського району вирувало справжнє свято – відкриття закладу дошкільної освіти «Веселка». Ця довгоочікувана подія стала незабутнім святом для дітвори та їх батьків. Різнокольорові повітряні кулі, весела музика, схвильовані батьки, почесні гості і подарунки – все говорило про те, наскільки значимо відкриття дитячого садочку для жителів села.

Розділити радість з мешканцями громади та привітати їх з чудовою подією завітали: голова Новоград-Волинської районної ради Артур Загривий, голова районної державної адміністрації В’ячеслав Авраменко, заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, помічник депутата обласної ради Олександра Ющенка – Франц Весельський, депутат обласної ради 7-го скликання, директор ДП «Новоград-Волинське досвідне лісомисливське господарство» Степан Нусбаум, голова Стриївської територіальної громади Юрій Процюк, його заступник, депутат районної ради Віктор Гончарук, сільські голови та старости територіальних громад району. Гості свята побажали тепла і затишку в дитячому садочку, успіхів і перших перемог у здобутті освіти малечі.

«Все починається з садочка. Подальші кроки кожної дитини – це фундамент майбутнього, який закладається у ранньому віці. Я дуже радий, що в селі Гульськ Стриївської територіальної громади, яке розвивається, де багато молодих сімей, нарешті буде гарний дитячий садочок. Впевнений, що батьки із задоволенням віддаватимуть сюди своїх дітей на виховання та навчання і будуть за них спокійні. Адже тут створені всі умови для безпечного перебування та повноцінного розвитку» – зазначив Артур Загривий.

А також подякував всім, хто брав участь у цій благородній справі, побажав новоствореному дошкільному закладу процвітання, працівникам садочку – успіхів, досягнення цілей, сил та наснаги у вихованні найменших жителів району, а дітям – знайти собі тут багато друзів і гарно провести час.

«Спільними зусиллями ми зробили чудову справу, яка буде слугувати на багато поколінь» – підкреслив голова районної ради.

Голова Стриївської територіальної громади Юрій Процюк вручив символічний ключ від дошкільного навчального закладу завідувачці садочком Світлані Остапчук. Малеча порадувала глядачів своїми яскравими виступами. Після перерізання символічної стрічки, приміщення дитячого садка освятив настоятель Свято-Миколаївської церкви села Гульськ, отець Георгій.

Далі присутні на святі з радістю і хвилюванням переступили поріг нового закладу та побували в гостинних стінах дитсадка, де кожен міг помилуватися затишними дитячими кімнатами.

У новому дитячому садочку обладнано яскраві ігрові кімнати, де малеча із задоволенням гратиметься та навчатиметься. Облаштовано зручні та комфортні спальні, роздягальні, буфетні, а також харчоблок, медичну кімнату, танцювальну залу, кабінет завідувача та побутові приміщення. На території закладу є ігровий майданчик.

З 1 вересня садочок відкриє свої двері для 28 маленьких жителів громади. Загалом же заклад може прийняти 58 дітей у чотирьох групах: молодшої групи з місцями для дітей ясельного віку (наповнюваність – 14 дітей), середньовікової групи (наповнюваність – 14 дітей), одної групи дітей старшого віку (наповнюваність – 14 дітей) та одної групи дітей підготовчого до школи віку (наповнюваність – 16 дітей).

Довідково:

У серпні 2016 року, після розробки проекту та виготовлення необхідних документів, було розпочато реконструкцію незавершеного будівництва спального корпусу під дитячий дошкільний заклад в с. Гульськ за адресою вул. Шкільна, 9. Завершили реконструкцію у грудні 2019 року.

Згідно технічного паспорта загальна площа будівлі: 648,6 м², кількість поверхів: 2, кількість входів: 4.

Підрядник: ФОП Шавловський Микола Петрович.

Загальна вартість будівництва складає 5 935 356,5 грн., з них: 2 129 229,73 грн. з бюджету районної ради, 450 000 грн. з бюджету обласної ради та 3 356 126,77 грн. з державного бюджету.

Виконано наступні роботи: проведено заміну покрівлі, утеплення фасадів, внутрішні оздоблювальні роботи, встановлено пожежну сигналізацію, систему оповіщування про пожежу, зовнішню систему блискавкозахисту, упорядковано прилеглу територію тротуарною плиткою та ін.

У 2020 році проведено сертифікацію енергетичної ефективності та обстежено інженерні системи будівлі, на що з бюджету районної ради було спрямовано 25 000 грн. В результаті отримано енергетичний сертифікат будівлі класу С.

Також була залучена спонсорська допомога для часткового облаштування приміщення меблями.

Ви тут:Головна У селі Гульськ відкрили дитячий садочок