Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Посилено відповідальність за незаконний видубуток корисних копалин

коп

8 серпня набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за незаконне видобування корисних копалин» (реєстр. № 1685-ІХ).

Документ, ухвалений Верховною Радою України 15 липня 2021 року голосами 307 народних депутатів, опубліковано у газеті «Голос України» 7 серпня.

Акт, зокрема, вносить зміни до:

1. статті 47 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які збільшують штрафи за незаконне користування надрами:

- для громадян – від 100 до 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, сьогодні це, відповідно, 1,7 та 3,4 тис. грн;

- для посадових осіб – від 200 до 500 таких мінімумів (3,4 – 8,5 тис. грн).

2. статті 240 Кримінального кодексу, відповідно до яких:

- за значені порушення, що створили небезпеку для життя, здоров'я людей чи довкілля, а також за незаконне видобування корисних копалин місцевого значення у значному розмірі карається штрафом у 8,5 – 13,6 тис. гривень або обмеженням/позбавленням волі на строк до двох років або позбавленням волі на той самий строк.

- порушення, що створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи довкілля, а також незаконне видобування корисних копалин місцевого значення у великому розмірі або незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення – від 51 до 85 тис. гривень або обмеження/позбавлення волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк;

- діяння, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені на територіях чи об’єктах природно-заповідного фонду або групою осіб за попередньою змовою, або вчинені особою, раніше судимою за подібні злочини чи службовою особою з використанням службового становища, – караються позбавленням волі на строк від трьох до шести років;

- злочини, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, якщо вони вчинені організованою групою або шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або спричинили загибель людей, їх масове захворювання або інші тяжкі наслідки, – караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Текст документа за посиланням: https://bit.ly/37IXS9n

Хронологія розгляду: https://bit.ly/2VvQ3kU

Джерело: https://bit.ly/3yHmM50

Ви тут:Головна Посилено відповідальність за незаконний видубуток корисних копалин