Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Міжнародне свято літератури і мистецтв «Лесині джерела» у Новограді-Волинському

леся українка

Традиційно у останні вихідні липня у місті Новограді-Волинському проходить Міжнародне свято літератури і мистецтв «Лесині джерела». У 2021 році свято відбувається вже в 34-й раз та приурочене 150-річчю Лесі Українки.

Загалом, «Лесині джерела» були започатковані ще у 1987 році, статусу Всеукраїнського це свято набуло у 1990 році, а з 1994 є Міжнародним святом літератури і мистецтв.

Пишаючись своєю землячкою, з нагоди 150-річчя від дня народження видатної поетеси, на третій позачерговій сесії депутати районної ради 8 скликання підтримали рішення оголосити 2021 рік – роком Лесі Українки у Новоград-Волинському районі.

23-25 липня участь у святкових заходах бере голова Новоград-Волинської районної ради Артур Загривий, голова районної державної адміністрації В’ячеслав Авраменко, депутати обласної, районної та міської рад, голови територіальних громад району. Цьогоріч до Новограда-Волинського також прибули іноземні делегації з Грузії та Німеччини, делегації з українських міст-побратимів, народний депутат України Дмитро Костюк, керівництво області, міські голови попередніх скликань, науковці, лесезнавці та багато інших гостей.

Зокрема, 23 липня голова районної ради Артур Загривий завітав до Літературно-меморіального музею Лесі Українки, де за участю науковців-краєзнавців було презентовано 14-томне академічне видання творів Лесі Українки. Затим взяв участь у відкритті пам’ятного знаку «Літературно-мистецька книга родини Косачів», який встановлено на території ЗОШ №3. А надвечір долучився до перегляду вистави Дніпропетровського академічно-драматичного театру ім. Лесі Українки «Цілую. Леся», яку було представлено у міському Палаці культури ім. Лесі Українки.

24 липня очільник району перебував на офіційному прийомі іноземних делегацій та гостей Новоград-Волинської міської територіальної громади, який було організовано  з нагоди Міжнародного свята літератури та мистецтв «Лесині джерела», ознайомився з роботою святкового ярмарку та «Містечка майстрів» – виставкою-продажем виробів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва України, які розташовані на центральній вулиці міста і міському парку культури та відпочинку.

Також взяв участь у святковій ході учасників і гостей свята від Літературно-меморіального музею Лесі Українки (будиночку, де народилася світоч української літератури) до площі Лесі Українки. На площі названій на честь видатної землячки присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятника Лесі Українці та вклонилися землі, що подарувала світу геніальну поетесу. Перед присутніми виступили учасники Академічної хорової капели «Орея» (м. Житомир), Школи сучасного балету «АВАНТЕ» (м. Житомир) та Житомирського академічного музично-драматичниого театру ім. Івана Кочерги. Міський голова Микола Боровець урочисто вручив місцевим мешканцям відзнаки міста «Орден «Звягель» та звання «Почесний громадянин міста Новограда-Волинського».

Ви тут:Головна Міжнародне свято літератури і мистецтв «Лесині джерела» у Новограді-Волинському