Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Долучайтесь до участі у марафоні "Місяць історії української незалежності" у Вікіпедії

огол

Український інститут національної пам'яті разом з @Вікімедіа Україна / Wikimedia Ukraine розпочинає марафон зі створення та покращення в Українська Вікіпедія статей, які висвітлюють історію України впродовж останніх 30 років. Марафон присвячений 30-річчю незалежності.

Запрошуємо долучатися до марафону. Для участі потрібно лише бути зареєстрованими у Вікіпедії.

Цим марафоном ми прагнемо збільшити у Вікіпедії кількість якісних статей, які всебічно розкриватимуть останні 30 років буття української держави після відновлення нею незалежності у 1991 році. Результат ініціативи буде корисним для дуже широкої аудиторії, адже всі ми час від часу шукаємо інформацію у Вікіпедії.

«Місяць історії української незалежності» триває з 24 червня до 24 липня. Після завершення марафону всі активні автори отримають подарунки від організаторів. Особливими подарунками відзначимо п’ять найактивніших учасників та учасниць, а також тих авторів, чиї статті отримають статус «доброї» чи «вибраної».

У межах проєкту можна писати нові та поліпшувати наявні статті на будь-яку тему в межах загальної тематики марафону. Проте ми також пропонуємо авторам звернути увагу на такі тематичні напрямки:

-ключові події з історії незалежної України

-ключові досягнення (наукові, спортивні, культурні явища) незалежної України

-історія державних інституцій незалежної України (з точки зору розбудови демократичного суспільства)

-історія реформ

-національна пам’ять / політика національної пам’яті: важливі об’єкти, пам’ятні дати, меморіальні практики, культура пам’яті

-українська політична нація

-історія національних меншин та корінних народів в незалежній Україні (організаційна складова, політичний і культурний розвиток тощо)

-історія громадянського суспільства незалежної України

-зміни в публічному просторі за останні 30 років (наприклад, створення нових об'єктів, громадських просторів, демонтаж радянської та поява нової символіки в українських населених пунктах)

-історія протистояння з Росією після здобуття Україною незалежності

-найкращі статті / книги з української історії, що були написані в роки незалежності

-найкращі іноземні видання (видання іноземних авторів) про Україну та її історію

-статті про видатних українських діячів, які реалізували себе упродовж 30 років незалежності України

-історія державних нагород, національної валюти та поштових марок (філателії)

Детальна інформація про умови, вимоги до статей та призи – на сторінці марафону у Вікіпедії: https://bit.ly/3h5RLjn

Заохочуємо долучатися та поширювати інформацію серед потенційних учасників. Разом ми задокументуємо історію незалежної України та розповімо про неї іншим!

         Джерело: Український інститут національної пам'яті (https://bit.ly/3zdZdAq)

Ви тут:Головна Долучайтесь до участі у марафоні "Місяць історії української незалежності" у Вікіпедії