Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Фестиваль «Рушниками квітне Україна» у с. Кашперівка

DSC 0294
DSC 0464

З метою популяризації української вишивки, відродження українських традицій та знайомства жителів і гостей Баранівської міської територіальної громади з народними майстринями, 12 липня у мальовничому селі Кашперівка відбувся традиційний фестиваль «Рушниками квітне Україна».

Захід вже вкотре проходив за ініціативи Кашперівсього сільського голови Володимира Муравського у сільському парку, де всі охочі милувалися вишитими рушниками, сорочками, сукнями, килимами, скатертинами місцевих народних умільців, а також ляльками-мотанками, картинами з бурштину, виробами з соломи та полотнами художників. На сцені тим часом тривала концертна програма за участі аматорів народного мистецтва та художньої самодіяльності, працювали дитячі атракціони, польова кухня, гості долучилися до приготування кашперівстких опіканців з квасолі.

Щиро вітали жителів села Кашперівка та гостей Баранівської міської територіальної громади зі справді народним Фестивалем рушника голова Новоград-Волинської районної ради Артур Загривий, перший заступник голови райдержадміністрації Іван Туровський, Баранівський міський голова Олександр Мігей, Кашперівський сільський голова Володимир Муравський, голови і старости територіальних громад району, а також народний депутат Тетяна Циба та міністр закордонних справ 2014-2019 рр. Павло Клімкін.

«Жителі вашої громади вміють трудитись, гарно відпочивати та натхненно творити. Талант і творчість народних майстринь справді не знають меж. Нехай же це народне свято стає дедалі більш популярним, а ваше життя – прекрасним і яскравим, як українська вишивка!» - зазначив під час виступу голова Новоград-Волинської районної ради Артур Загривий та з нагоди фестивалю вручив вітальні листи Баранівському міському голові Олександру Мігею і Кашперівському сільському голові Володимиру Муравському.

Усі присутні на святі, які бачили барвисті витвори місцевих рукодільниць, не приховували свого захоплення. Фестиваль рушника у Кашперівці ще раз показав, що тут вміють берегти народні традиції рідного краю, відроджують забуте і створюють справді прекрасні речі для нащадків.

Ви тут:Головна Фестиваль «Рушниками квітне Україна» у с. Кашперівка