Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Як захищаються права власників землі в умовах відкриття ринку землі?

захист

Усі угоди купівлі-продажу будуть перевірятися на дотримання вимог закону. Це дасть можливість забезпечити коректну процедуру продажу та правильне оформлення всіх відомостей у реєстрі.

Пакет документів, який потрібно буде подати нотаріусу при посвідченні договорів про відчуження земельних ділянок, варіюватиметься в залежності від суб’єктного складу учасників правочину.

Наприклад, якщо сторонами договору відчуження земельної ділянки є громадяни, то окрім документів, які підтверджують їх особу і громадянство України, потрібно обов’язково надати:

-державний акт на право власності на землю;

-договір;

-свідоцтво про право на спадщину або інший документ, що підтверджує право власності;

-документи про грошову оцінку відчужуваної земельної ділянки.

З метою визначення загальної площі ділянок, які вправі набути у власність одна особа, нотаріусу необхідно буде надати відомості та документи про перебування набувача у шлюбі, у тому числі, зареєстрованому за кордоном, та про набуття землі сільськогосподарського призначення на праві спільної сумісної власності подружжя.

Водночас нотаріус, як суб’єкт первинного фінансового моніторингу, має право витребувати у потенційного покупця відомості та документи, що підтверджують джерела походження коштів для придбання земельних соток чи гектарів.

Загалом, всі способи захисту прав на землю можна класифікувати на окремі самостійні групи. Зокрема, способи захисту земельних прав можна поділити на такі:

-речово-правові (безпосередньо спрямовані на захист суб’єктивного права власності на землю чи права землекористування осіб, які на момент порушення права не перебувають у зобов’язальних відносинах з порушником);

-зобов’язально-правові (мають на меті захист прав суб’єкта як учасника зобов’язальних відносин);

-спеціальні способи захисту земельних прав (Стосуються особливих випадків порушення прав власників земельних ділянок і землекористувачів).

Важливим елементом захисту аграрного бізнесу від рейдерства в державних реєстрах має стати запровадження «єдиного циклу», який полягає в обов’язковому нотаріальному посвідченні правочинів з корпоративними правами з одночасною державною реєстрацією змін до відомостей про юридичну особу в ЄДР. Такий крок забезпечить юридичну «чистоту» укладення правочину, унеможливить підробку документів та прибере часовий проміжок між документальним оформленням правочину і державною реєстрацією, яким сьогодні нерідко користуються шахраї та замовники «реєстраційного» рейдерства.

Про те, як перевірятимуться договори купівлі-продажу земельних ділянок, які документи потрібно буде подати нотаріусу при посвідченні договорів про відчуження земельних ділянок, про випадки, коли набуття права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення забороняється, читайте за посиланням: https://bit.ly/3jy43Eb.

Джерело: https://bit.ly/3qNNJRh

Ви тут:Головна Як захищаються права власників землі в умовах відкриття ринку землі?