Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Нова система громадського здоров'я: з 1 липня у всіх регіонах країни з'являться Центри контролю та профілактики хороб

19

З 1 липня в усіх областях України та м. Києві запрацюють Центри контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ). Нова система громадського здоров’я насамперед направлена на розбудову потужної вертикалі епідемічного контролю в регіонах.

ЦКПХ створюються завдяки об‘єднанню існуючих регіональних потужностей — лабораторних центрів, обласних центрів громадського здоров’я, підрозділів зі статистики та відділів моніторингу та оцінки. Ці центри будуть повністю відповідальні за контроль над хворобами в регіоні — від рутинного моніторингу показників, до прогнозування, виявлення надзвичайних ситуацій, спалахів та реагування на них.

Головні функції ЦКПХ полягатимуть у:

забезпеченні епідеміологічного нагляду, санітарного та епідемічного благополуччя населення,

захисті населення від інфекційних хвороб, попередженні та профілактики неінфекційних захворювань,

підтримці біологічної безпеки та біологічного захисту, епідеміологічного нагляду (спостереження), імунопрофілактики, просвітницької роботи щодо здорового способу життя,

запобіганні факторам ризику, боротьбі із стійкістю до протимікробних препаратів, реагуванні на небезпеки для здоров’я та надзвичайні стани в сфері охорони здоров’я тощо.

Докладно про Центри контролю та профілактики хвороб за посиланням: https://bit.ly/3dkNlEr

Джерело: https://bit.ly/2UbFxxS

Ви тут:Головна Нова система громадського здоров'я: з 1 липня у всіх регіонах країни з'являться Центри контролю та профілактики хороб