Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

17 червня - вебінар з обміну кращими практиками «Спільна участь у збереженні навколишнього середовища»

прак

17 червня у форматі відеоконференції відбудеться вебінар з обміну кращими практиками «Спільна участь у збереженні навколишнього середовища» (15.30-17.30).

Мета вебінару: докладна презентація і обговорення окремих практик-переможців конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» 2020 року:

Практика «Партисипація молоді для вирішення екологічних викликів» (м. Вінниця, Вінницька обл.)

Головне кредо цієї практики – переконати містян, що участь молоді у прийнятті рішень – запорука сталого розвитку громади! Коли ініціатива молоді підтримується органами місцевого самоврядування, коли з молодими людьми консультуються, тоді і формується соціальна відповідальність та починаються зміни у громаді! Які саме зміни? А хоча б такі:

  • облаштування екомайданчиків на території закладів освіти міста;
  • створення екологічного осередку «Зелений клас»;
  • облаштування спортивної зали велотренажерами, що виробляють електричну енергію;
  • проведення «Екологічного форуму», учасники та учасниці якого долучились до обговорення Концепції інтегрованого розвитку м. Вінниці…аж до 2030 року!

Практика «Smart Green БЦ» (м. Біла Церква, Київська обл.)

У Білій Церкві створили інтерактивну карту зелених насаджень в місті, доступну як на персональних комп’ютерах, так і у вигляді застосунку для смартфонів. На карті можна ознайомитися із «паспортом» дерева: порода, вік, стан, фото. За допомогою карти фахівчині та фахівці комунального господарства можуть розробляти поточні та довготермінові плани озеленення, а населення має можливість звертатись до місцевої влади з власними пропозиціями та ідеями. Міська влада активно залучає громаду до участі в заходах з озеленення міста, щоб зробити його ще кращим і затишнішим.

Практика «ЕкоГромада: шлях змін» (с. Боратин, Волинська обл.)

Мета ініціативи Боратинської громади – поліпшення екологічної ситуації в регіоні шляхом формування екосвідомості та практичних навичок компостування органічних відходів. В рамках проєкту розроблено модель компостера для органічних відходів, яку без особливих фінансових вкладень можуть зробити навіть підлітки! Цей досвід був популяризований через інформаційні листівки, плакати в соцмережах, на телебаченні, радіо. Далі-більше, оскільки і тут молодь виявилась попереду - учень Мстишинської школи Матвій Сергійчук разом з мамою створив власний ютуб-канал, де вони ділились секретами свого практичного досвіду і отримали численних підписників. Публічність ініціативи надихнула інші громади до впровадження компостування. Сподіваємося, що така тема зацікавлять вас. Отож, приєднуйтесь та дізнавайтесь про корисний досвід з перших вуст!

Очікуваний результат вебінару: надихнути учасників/-ць заходу на подібні дії у своїх громадах, оскільки у кожного і кожної буде можливість ставити запитання та почути конкретні відповіді від спікерів і спікерок.

Серед спікерів і спікерок:

  • В’ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій України
  • Андрій Клочко, народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування
  • Лариса Білозір, народна депутатка України, голова підкомітету з питань адміністративних послуг та адміністративних процедур Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування
  • Вячеслав Рубльов, народний депутат України, голова підкомітету з питань регіональної політики та місцевих бюджетів Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування
  • Стен Ньорлов, Голова Офісу Ради Європи в Україні, Представник Генерального секретаря Ради Європи з питань координації програм співробітництва Ради Європи
  • Ешлі Малруні, Радниця, Голова Відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні
  • Оксана Яценко, директорка Департаменту освіти Вінницької міської ради
  • Геннадій Дикий, Білоцерківський міський голова
  • Сергій Яручик, Боратинський сільський голова

Захід організовується Міністерством розвитку громад та територій України спільно з Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування за підтримки Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні».

Реєстрація відкрита за посиланням

Захід відбудеться онлайн (на платформі Zoom, лінк буде надіслано напередодні вебінару зареєстрованим учасникам/-цям).

Джерело: https://bit.ly/2TBNXhQ

Ви тут:Головна 17 червня - вебінар з обміну кращими практиками «Спільна участь у збереженні навколишнього середовища»