Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Сергій Чернов розповів про проблеми районних рад на Конгресі при Президентові України

ує

Президент Української асоціації районних та обласних рад Сергій Чернов попросив в Офісу Президента України  термінового вирішення проблем, що сьогодні існують на субрегіональному рівні місцевого самоврядування.

Про це він озвучив на засіданні Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

«Щодо стратегічних проблем, то необхідно внести зміни до Бюджетного кодексу, де визначити склад доходів районних бюджетів та випасати повноваження під які можуть надаватись ресурси для їх виконання», — зазначив Президент УАРОР.

«У свою чергу тактичним та терміновим питанням є надання субвенції на виплату зарплатні працівникам апаратів чинних районних рад та заборгованостей працівникам ліквідованих районних рад», — додав Сергій Чернов.

Про ситуацію з виділенням субвенції Президент України Володимир Зеленський поцікавився в Заступника Керівника Офісу Президента Кирила Тимошенка, який зазначив, що це питання найближчим часом буде доопрацьованим.

Також Українська асоціація районних та обласних рад ініціювала створення та працює над положенням міжфракційного об’єднання Верховної Ради України, що опікуватиметься розвитком місцевого самоврядування, а також успішним та своєчасним впровадженням реформи децентралізації.

«Ми вийшли з ініціативою до народних депутатів створити міжфракційне об’єднання, що опікуватиметься реформою децентралізації. І маємо надію, що восени знайдеться 300 голів для змін до Конституції в частині децентралізації…», — наголосив Президент УАРОР Сергій Чернов на засіданні Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Крім того, Сергій Чернов нагадав, що УАРОР вважає за необхідне ввести посаду Віце-прем’єр-міністра, що опікуватиметься координацією реформи органів місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

Нагадаємо, раніше УАРОР звернулася до керівництва держави з пропозиціями вирішення проблем районних та обласних рад.

Джерело: https://bit.ly/3w7LWIG; https://bit.ly/353N4Be.

Ви тут:Головна Сергій Чернов розповів про проблеми районних рад на Конгресі при Президентові України