Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Артур Загривий взяв онлайн-участь у засіданні новоствореного Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України

ОП
ОП 1

3 червня голова Новоград-Волинської районної ради Артур Загривий перебував з робочим візитом у місті Житомир, де разом із керівництвом області, головами територіальних громад та райдержадміністрацій взяв онлайн-участь у засіданні новоствореного Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України.

Перше засідання Конгресу проходило у місті Хмельницький під головуванням заступника Керівника Офісу Президента України Кирила Тимошенка за участі глави держави Володимира Зеленського, міністрів та представників місцевої влади із всієї України.

Глава держави 4 березня затвердив положення про Конгрес, згідно з яким він є консультативно-дорадчим органом, а серед основних його завдань – сприяння ефективному завершенню реформи місцевого самоврядування та налагодження ефективної взаємодії державних органів, моніторинг суспільно-політичних і соціально-економічних процесів, що відбуваються в державі на регіональному та місцевому рівнях. Він створений на заміну Раді розвитку громад та територій.

Конгрес складається з Голови, Президії, Палати регіонів і Палати місцевих влад. Головою Конгресу є Президент України, який здійснює загальне керівництво його діяльністю, визначає порядок роботи та головує на засіданнях Конгресу.

У президії Конгресу – Житомирський міський голова Сергій Сухомлин. Під час засідання він поділився досвідом міста у проектах енерго-, термо- та водомодернізації, а також запросив Президента до Житомира на відкриття нової сучасної ТЕЦ.

Зауважимо, що мерів Житомира та Дніпра Сергія Сухомлина й Бориса Філатова обрано заступниками голови Палати місцевих влад Конгресу, а головою став Львівський міський голова Андрій Садовий.

Відсьогодні постійний Офіс Конгресу працюватиме при Офісі Президента, куди можуть звертатися очільники громад для розв'язання питань, які потребують втручання центральної влади.

«Ви можете звертатися як у телефонному режимі, так і особисто, коли приїжджаєте до Києва. Це офіс, у який ви можете в будь-який момент прийти, поставити запитання, надати документи, і ми, за необхідності, будемо підключати Кабінет Міністрів, Верховну Раду тощо», – зазначив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

Президент України Володимир Зеленський підкреслив, що Конгрес є важливим майданчиком для взаємодії центральних органів влади та місцевих громад, який має допомогти у розв'язанні нагальних проблем регіонів. Більше: https://bit.ly/3psV6gx

Ви тут:Головна Артур Загривий взяв онлайн-участь у засіданні новоствореного Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України