Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України

обіг

1 червня Верховна Рада України голосами 297-ми парламентаріїв ухвалила в повторному другому читанні Законопроект «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України», (реєстр. № 2051-1).

Мета закону – зменшення обсягу використання в Україні пластикових пакетів, обмеження їх розповсюдження з метою поліпшення стану навколишнього природного середовища та благоустрою територій.

Автори документу стверджують, що кожен українець використовує близько 500 поліетиленових пакетів щороку (в ЄС цей показник ледве наближається до 90), з яких надалі переробляється лише близько 6 відсотків. Відтак в Україні протягом року на кожного припадає понад півтисячі викинутих пакетів.

Прийнятий акт забороняє об’єктам роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг розповсюджувати пластикові пакети такого типу:

- надтонкі;

- тонкі;

- оксорозкладні.

Виняток – біорозкладні та обмежені величиною пакети (розміром 225х345х450 мм), які використовуються для м’яса, риби та продуктів з них, а також для первинного пакування сипучих продуктів.

Всі інші пластикові пакунки, що не відповідають встановленим вимогам, підлягають вилученню з обігу.

Законом також забороняється безоплатне їх розповсюдження.

Продавати пакети можна за цінами не нижчими від мінімальних, що встановлені урядом. Крім того, на кожному з них має бути відповідне маркування. Втім, не дозволяється використовувати позначки «біо», «біопакет», «біорозкладний», якщо це не відповідає встановленим вимогам.

Документом визначено відповідальність за порушення вимог законодавства в цій сфері у вигляді штрафів, а саме:

- за перше порушення накладається стягнення від 1700 до 3400 гривень.

- якщо це станеться повторно – штраф сягатиме від 3400 до 8500 грн.

Закон набере чинності наступного дня після його опублікування.

Однак більшість його положень почнуть працювати через 6 місяців, а заборона на поширення пакетів і покарання – через 9 місяців.

Джерело: https://www.facebook.com/125509584140256/posts/4291132754244564/

Ви тут:Головна Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України