Шановні друзі!

 ЗагривийВітаємо Вас на сторінках офіційного сайту Звягельської районної ради.

       Даний сайт створено з метою реалізації відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування.
      На нашому сайті також діє система обговорення актуальних питань соціально-економічного, громадського, політичного життя району. Тому, закликаю громадян з активною життєвою позицією взяти участь в обговоренні проблемних питань, а також чекаємо Ваших цікавих пропозицій.
     Сподіваємося, що інформація, яку ми оприлюднюємо стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням Звягельщини.

З повагою
Голова Звягельської районної ради                            

   Артур Загривий

Останні новини

У Новоград-Волинському районі вшанували подвиг ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

DSC 0884 2

Щороку квітень нагадує всім нам про катастрофу гуманітарного масштабу – Чорнобильську аварію, яка відбулася у 1986 році, коли  в наше життя увійшло слово з гірким присмаком нечуваної біди – «Чорнобиль».

У день 35-х роковин Чорнобильської трагедії, 26 квітня, в містах Баранівка та Новоград-Волинський за участі представників районної і міської влади, райдержадміністрації, ліквідаторів аварії на ЧАЕС та представників громадськості відбулось покладання квітів до пам’ятних знаків жертвам Чорнобиля.

«Кажуть, час гоїть рани, але чорнобильські й через роки болять. З кожним днем стає все менше людей, які могли б із власного досвіду розповісти про подвиг, зроблений ними на Чорнобильській АЕС. Кожної години нещадний атом підриває здоров'я тих, хто за позовом серця заради благополуччя і безпеки кожного із нас працював на забруднених територіях. Низький уклін всім, хто боровся зі страшною бідою. Схиляю голову перед тими, хто у боротьбі з небезпекою втратив власне життя. Щиросердечно дякую за подвиг тим чорнобильцям, які поруч з нами! Зичу вам міцного здоров’я, родинного затишку, благополуччя та довгих років життя!» - звертаючись до присутніх зазначив голова районної ради Артур Загривий.

За самовідданість і мужність у боротьбі з екологічним лихом та з нагоди 35-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС,  ліквідаторам наслідків Чорнобильської катастрофи було вручено почесні грамоти, подяки та пам’ятні медалі Житомирської обласної ради та обласної державної адміністрації, Новоград-Волинської районної ради і райдержадміністрації, Баранівської та Новоград-Волинської міських рад.

На знак вшанування загиблих ліквідаторів аварії на ЧАЕС присутні поклали квіти до пам’ятних знаків та хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв «мирного атома».

Аварія на ЧАЕС – наймасштабніша з усіх техногенних катастроф в історії планети, наслідки якої досі відлунюють в зламаних долях та важких спогадах багатьох тисяч людей.

Ніколи не змовкнуть дзвони пам’яті про трагедію та людей, які стали на захист України і світу від ядерного лиха, ніколи не вичерпаються слова нашої вдячності їхньому героїчному подвигу.

Ви тут:Головна У Новоград-Волинському районі вшанували подвиг ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС